Ziggo internet

Top 9 alternatieven voor Ziggo!

Beste alternatief voor Ziggo

Is Ziggo te duur? Wil je naar glasvezel? Of heb je het gehad met de service? In alle gevallen wil je vast een alternatief voor Ziggo vinden. Om te voorkomen dat je slecht internet krijgt, vind je hier een top 9 met beste Ziggo alternatieven.

Voor de score van de top 9 is onder andere de score van de Consumentenbond gebruikt. Hoe dan ook, naast de beste alternatieven worden ook de redenen besproken waarom je zou moeten overstappen en waarop je moet letten plus een stappenplan.

Geen tijd voor het lezen van dit artikel? Weet dan dit als je wilt gaan overstappen! Over het algemeen is Freedom het beste alternatief voor Ziggo gevolgd door KPN. Vind je een voordeligere prijs belangrijker? Kies dan voor Odido Thuis, Caiway of Solcon.

Top 9 beste alternatieven voor Ziggo

Op zoek naar het beste alternatief voor Ziggo? Freedom internet is het beste alternatief voor Ziggo op het gebied van service. Ook KPN is een goed en gelijkwaardig alternatief voor Ziggo. Voor een voordeliger alternatief kan je beter kiezen voor T-Mobile of Caiway.

ProviderScoreSnelheidVanaf prijs
KPN7.8100 Mb/s€42,50 p/m
Freedom8.050 Mb/s€51,00 p/m
Solcon7.6100 Mb/s€39,99 p/m
Budget7.250 Mb/s€43,00 p/m
Odido7.1100 Mb/s€35,00 of €45,00 p/m
Delta7.0150 Mb/s€45,00 p/m
Online.nl6.950 Mb/s€42,00 p/m
Caiway6.9100 Mb/s€35,00 p/m
Youfone6.850 Mb/s€43,00 p/m

De 5 beste Ziggo alternatieven uitgelicht

Als je nog zit te twijfelen tussen enkele providers, dan kan wellicht een toelichting helpen. Hieronder zijn de 5 beste Ziggo alternatieven uitgelicht. Middels de toelichting kom jij te weten waarom een provider zo hoog scoort en of het van toepassing is op jou.

Alternatief 1 voor Ziggo: KPN

Het beste alternatief voor Ziggo is KPN. KPN scoort zowel goed op prijs als op de kwaliteit voor internet, tv en bellen. Met andere woorden, kijkend naar de prijs-kwaliteitverhouding dan is KPN wellicht het meest gelijkwaardige Ziggo alternatief.

KPN is alternatief 1 voor Ziggo

Het enige waar KPN minder op scoort is de service. Dit gezegd hebbende is de service van KPN nog steeds goed te noemen in vergelijking met dan van andere providers. Bovendien kan je ook nog aanvullende service kopen voor andere wifi-vragen.

Kortom, doordat KPN een goede kwaliteit biedt voor zowel tv, internet als vast bellen en hiervoor een schappelijke prijs hanteert is zij de nummer 1 Ziggo alternatief. Bovendien wordt KPN internet nog voordeliger als je het combineert met KPN Mobiel.

Alternatief 2 voor Ziggo: Freedom internet

Eén van de beste internet providers van dit moment, is Freedom internet. Met een 8.0 is zij door de Consumentenbond dan ook uitgeroepen tot beste provider van het tweede kwartaal. Onderscheidend aan Freedom is dat zij zich inzet voor kwalitatief goed internet waarbij online veiligheid centraal staat plus een uitstekende klantenservice.

Het enige minpunt van Freedom internet, is dat zij minder scoort op haar tv-diensten. Klanten melden met enige regelmaat storingen. Wellicht dat dit te maken heeft met dat Freedom gebruik maakt van Canal Digitaal haar tv-ontvanger. Dit kan je omzeilen met de tv-app, maar je kan geen los tv-abonnement bestellen met alleen de tv-app.

Ondanks Freedom internet haar hoge beoordeling, is zij helaas niet de goedkoopste optie. Met een prijs vanaf €51,00 per maand betaal je dan ook voor de kwaliteit en de service. Ben je bereid dit te betalen? Zo ja, dan is Freedom een goed Ziggo alternatief.

Alternatief 3 voor Ziggo: Solcon

Solcon is een minder bekende internet provider, maar dat doet niks af aan haar prestaties. Net als in 1996 staat zij nog steeds voor het voor iedereen beschikbaar maken van goed en veilig internet. Kijkend naar Solcon dan biedt zij goede internet, tv en vast bellen aan. Echter, waarop Solcon vooral goed op scoort is de service.

Solcon is alternatief 3 voor Ziggo

De goede klantenservice zal dan ook de voornaamste reden zijn waarom Solcon een ruime voldoende van 7.6 scoort bij de Consumentenbond. Zitter er dan ook nadelen aan Solcon? Nou ja, op het gebied van tv scoort zij in vergelijking met de andere scores lager maar kijkend naar de concurrenten is dit nog steeds goed te noemen.

Kijkend naar de prijs van Solcon, dan hanteert zij een vergelijkbare prijs als dat van KPN. Dit is ook niet zo gek aangezien ze een dochteronderneming is van KPN. Hoe dan ook, bij Solcon heb je al een internet abonnement vanaf €39,99 per maand.

Alternatief 4 voor Ziggo: Budget alles-in-1

Een degelijk alternatief voor Ziggo is Budget alles-in-1. Hoewel zij op geen één aspect daadwerkelijk uitblinkt, scoort zij zowel op het gebied van tv, internet, vast bellen als klantenservice volgens de Consumentenbond een ruime voldoende. Met andere woorden, Budget alles-in-1 is een internet provider zonder poespas.

Zitten er dan geen minpunten aan Budget alles-in-1? Ja, en dat is de prijs. Anders dan de naam doet vermoeden is de prijs namelijk niet altijd even voordelig. Bij Budget alles-in-1 heb je momenteel een internet abonnement vanaf €43,00 per maand. Kijkend naar de andere providers dan ben je bij T-Mobile, Online.nl en KPN iets voordeliger uit.

Is Budget alles-in-1 dan nooit voordeliger? In het geval van een aanbieding kan Budget alles-in-1 zeker van tijd tot tijd goedkoper kunnen zijn. In het verlengde geldt dit ook voor combivoordeel. Combineer je namelijk Budget alles-in-1 internet met mobiel en of energie, dan kan het voordeel oplopen tot een korting tot €17,50 per maand.

Alternatief 5 voor Ziggo: T-Mobile Thuis

Wellicht het goedkoopste alternatief voor Ziggo is T-Mobile Thuis. Bij T-Mobile Thuis heb je namelijk al een internet abonnement vanaf €35,00 per maand met een internetsnelheid van 100 Mbit/s. Heeft de prijs invloed op de kwaliteit? Nee, volgens de Consumentenbond scoort zij namelijk een gemiddelde van een 7.1.

Het enige aspect waarop T-Mobile Thuis minder scoort is de kwaliteit voor tv. Vermoedelijk heeft dit te maken met de iets minder moderne tv-ontvanger. Mogelijk kan je dit omzeilen door gebruik te maken van de tv-app. De tv-app is zowel te installeren op de mobiele apparaten van Android en Apple als Android TV en Apple TV.

Nog een aspect waarop je moet letten bij T-Mobile Thuis is of zij glasvezel levert via haar eigen netwerk of dat van KPN of Delta. Wanneer zij namelijk het internet niet kan leveren via haar eigen netwerk, dan komt boven op de prijs van €35,- per maand een toeslag van €10,-. Ofwel, in dat geval betaal je een prijs vanaf €45,- per maand.

Waarom overstappen van Ziggo?

Waarom zou je moeten overstappen naar een alternatief voor Ziggo internet? Wellicht één van de beste redenen is om te kunnen profiteren van een aanbieding. Immers krijg kan als bestaande klant bij Ziggo niet altijd profiteren van een lucratieve aanbieding. Wanneer je overstapt naar een andere provider, dan kan dit uiteraard wel.

Een andere reden is om altijd de beschikking te krijgen over het nieuwste apparatuur. Als nieuwe klant krijg je namelijk het meest recente apparatuur. Indien je al een tijdje klant bent bij een bepaalde internet provider is er een goede kans dat je beter apparatuur tot je beschikking krijgt dan dat je nu hebt.

Tot slot kan het ook zo zijn dat je klaar bent met de kwaliteit of verleende service door Ziggo. In dat geval kan het een verstandige keuze zijn om te gaan overstappen naar Freedom, Solcon of KPN. Alle 3 de providers staan bekend om hun goede service.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een alternatief voor Ziggo

Als je wilt overstappen van Ziggo naar een andere internet provider, dan moet je rekening houden met meerdere aandachtspunten. Zodoende is het allereerst belangrijk om bij een nieuwe internet provider rekening te houden met de kosten. Met andere woorden, biedt de nieuwe provider een internet abonnement met cadeau of korting?

Is dit het geval? In dat geval is de overstap veelal al lonend. Ook kan je kijken of de vaste prijs (meestal na 12 maanden) goedkoper is dan je nu hebt. Naast een lagere prijs moet je ook kijken naar de betrouwbaarheid en snelheid van het internet. Veelal zal je overstappen van Ziggo naar glasvezel en zit het met de betrouwbaarheid wel goed.

Nog een derde aandachtspunt is het tv-aanbod. Als je voor een internet en tv pakket wilt gaan, dan is het belangrijk dat je het tv-abonnement kan kiezen dat bij jouw huishouden past. Zo kan je bijvoorbeeld bij enkele provider kiezen uit een tv-abonnement met fysieke tv-ontvanger of een online tv-abonnement via de tv-app.

Tot slot zal ook de service van een nieuwe internetprovider van belang zijn. Hierbij kan je denken aan de kwaliteit van de klantenservice, maar ook aan combi-voordeel met mobiel bellen. Bij goedkopere providers zal je merken dat de klantenservice minder lang geopend is en het apparatuur niet altijd over de meeste nieuwe technologie beschikt.

Stappenplan voor het goed overstappen van Ziggo naar een alternatief

Ben je ervan overtuigd om te gaan overstappen van Ziggo naar een andere internet provider? In dat geval kan je gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Met dit stappenplan maak je de overstap zo eenvoudig mogelijk en voorkom je extra kosten.

  1. Check de opzegtermijn bij Ziggo: Voordat je overstapt, moet je controleren of het mogelijk is om het contract bij Ziggo op te zeggen. Vaak sluit je een abonnement af voor 12 maanden. Na de 12 maanden kan je met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand daadwerkelijk zonder kosten opzeggen.
  2. Vergelijk internet providers: Bekijk de alternatieve internet providers voor Ziggo uit dit artikel en kijk welke past bij jouw behoefte. Heb je voldoende aan een goedkopere provider met minder nieuw apparatuur? Of wil je van het beste internet en service genieten? Hiervoor betaal je vaak extra per maand.
  3. Bestel het nieuwe internet abonnement: Eenmaal gekozen voor een internet provider kan je op de website van de betreffende provider een pakket samenstellen en bestellen. Maak tijdens het bestellen gebruik van de overstapservice. Op deze manier hoef jij zelf niet het contract bij Ziggo op te zeggen en voorkom je dubbele kosten.
  4. Het nieuwe apparatuur installeren: Op het moment dat de overstap is afgerond, ontvang je een bevestiging met de ingangsdatum. Voorafgaande aan deze datum ontvang je de benodigde apparatuur. Afhankelijk van de gekozen provider moet je dit zelf met een doe-het-zelf pakket installeren of komt er een monteur langs.
  5. Retourneer het ‘oude’ Ziggo-apparatuur: Als laatste stap dien je het huidige internet- en tv apparatuur kosteloos terug te sturen naar Ziggo. Hierover ontvang je informatie van Ziggo met verzendmateriaal.

Kortom, overstappen van Ziggo naar één van de vele alternatieven?

Wil je profiteren van een aanbieding of nieuw apparatuur? Of wil je overstappen van Ziggo naar glasvezel? In alle gevallen kan het een verstandig besluit zijn om te gaan overstappen. Zoals besproken kan je dit het beste doen door het stappenplan te volgen.

Naar onze mening zijn er wel 9 goede alternatieven voor Ziggo. Niettemin scoort de ene provider beter op prijs en de andere provider weer op kwaliteit of juist een combinatie van prijskwaliteit. In dit artikel hebben wij de providers gesorteerd op basis van populariteit en de score die zij hebben gekregen van de Consumentenbond.

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een top 5 waarbij KPN, Freedom, Solcon, Budget en T-Mobile Thuis de beste alternatieven voor Ziggo zijn op dit moment. Hierbij scoort Freedom het beste op service, T-Mobile Thuis op prijs en KPN op prijskwaliteit.

Veelgestelde vragen

Zit je na het lezen van dit artikel met nog enkele vragen? Wellicht dat jouw vraag hieronder beantwoord kan worden bij de veelgestelde vragen.

Wat is een goed alternatief voor Ziggo?

KPN is het beste alternatief op basis van prijskwaliteit. Wanneer je een goede service wilt zal je moeten kiezen voor Freedom, en als je de laagste prijs wilt voor T-Mobile Thuis.

Waarom is Ziggo zo veel duurder?

Ziggo is vaak duurder wanneer de looptijd van het contract (12 maanden) is afgelopen. Zij hanteert een hogere vaste maandprijs doordat zij meerdere extra’s zoals internetbeveiliging bij haar internetpakketten heeft inbegrepen.

Wat is beter Ziggo of KPN glasvezel?

Alleen afgaande op de techniek van het internet, dan is KPN glasvezel beter. Dit komt doordat je met KPN glasvezel een hogere uploadsnelheid kan behalen. Aangezien een hogere uploadsnelheid vooral in de toekomst belangrijk is, kan kabelinternet van Ziggo als goed alternatief worden gezien voor glasvezel internet.