Goedkoopste internet en tv: Wie is goed en goedkoop?

Goedkoopste internet en tv

Geen zin meer in de hoge lasten van internet en tv? Check dan dit artikel met de goedkoopste internet en tv provider. Hoewel we hierbij in eerste instantie naar de prijs kijken, wordt er ook gekeken naar welke provider goed en goedkoop is.

Hoe dan ook, dit artikel begint met een overzicht van de goedkoopste internet en tv providers. Na het overzicht wordt specifiek ingezoomd op de goedkoopste internet en tv glasvezelprovider. Tot slot sluit het artikel af met tips voor het goedkoopste pakket.

Geen tijd voor het lezen van dit artikel? In dat geval is het goed om te weten dat Caiway gevolgd door T-Mobile, Online, Youfone, Delta en KPN de goedkoopste internet en tv abonnementen aanbieden via glasvezel. Via de kabel is Ziggo het meest voordelig.

Top 10 goedkoopste internet en tv provider

Goedkoop internet en tv abonnement afsluiten op jouw adres? Check dan vooral de onderstaande opties. Op basis van de vaste maandprijs zijn de internet en tv providers gesorteerd. Let op! Door te profiteren van een actie wordt de prijs nog voordeliger.

ProviderSnelheidVanaf prijsMeer info
Caiway75 Mb/s€45,00 p/mBekijk bij Caiway
T-Mobile100 Mb/s€47,50 p/mBekijk bij T-Mobile
Online100 Mb/s€53,00 p/mBekijk bij Online
Ziggo100 Mb/s€53,50 p/mBekijk bij Ziggo
Solcon150 Mb/s€54,99 p/mBekijk bij Solcon
Youfone100 Mb/s€55,00 p/mBekijk bij Youfone
Delta150 Mb/s€55,00 p/mBekijk bij Delta
KPN100 Mb/s€55,00 p/mBekijk bij KPN
Budget50 Mb/s€58,00 p/mBekijk bij Budget
Freedom50 Mb/s€64,00 p/mBekijk bij Freedom

Goedkoopste glasvezel internet en tv

Het goedkoopste glasvezel internet en tv abonnement wordt aangeboden door Caiway. Met een prijs vanaf €45,- per maand geniet je al van internet en tv budget. Helaas is Caiway haar glasvezelnetwerk niet overal beschikbaar. Hierdoor kom je al snel uit bij beter beschikbare glasvezelproviders, zoals: T-Mobile en Online.

Let op dat zowel T-Mobile als Online bij het goedkoopste internet en tv-pakket geen tv-ontvanger meeleveren. Tv-kijken doe je dus volledig via de app. Dit is vooral handig als je voordelig naar de belangrijkste tv-zenders wilt kijken. Bovendien kan je via de app het scherm ook streamen naar groter beeld of installeren op Android TV of Apple TV.

Wil je gebruik maken van een tv-ontvanger? In dat geval kom je uit bij Solcon, Youfone, Delta en KPN als goedkoopste glasvezel internet en tv aanbieders. Allen bieden ze internet en tv aan vanaf €55,-. Hierbij heeft KPN de beste score en is Delta het snelst.

Goedkoopste Ziggo abonnement

Het goedkoopste Ziggo abonnement voor internet en tv heeft een prijs vanaf €53,50 per maand. In tegenstelling tot de andere providers biedt eigenlijk alleen Ziggo goedkoop kabelinternet aan. Kabelinternet is een goed alternatief voor glasvezel.

Goedkoopste Ziggo abonnement met Ziggo Go tv app

Ook bij het goedkoopte Ziggo abonnement krijg je geen beschikking over een tv-ontvanger. Bij Ziggo krijg je ook de beschikking over de tv-app. Met de tv-app Ziggo Go is het mogelijk om het scherm te casten naar een Chromecast. In het verlengde geldt dit ook voor het installeren van de Ziggo app op Android TV of Apple TV.

Tot slot is het goed om te weten dat Ziggo deels glasvezel aanbiedt. Zo loopt het internetsignaal voor 97% via glasvezel en de laatste 3% naar de woning via de Coaxkabel. Het nadeel hiervan is dat de uploadsnelheid minder snel is dan bij glasvezel.

Beste internet en tv provider met lage prijs

Wat is de beste internet en tv provider met een lage prijs? Als we afgaan op de scores, dan is momenteel Freedom de beste internet en tv provider. Is zij het goedkoopst? Nee. Hierdoor kom je al snel uit bij de op een na beste internet en tv provider. In dat geval zal je moeten kiezen voor KPN of Ziggo. Beide hebben een redelijk voordelige prijs.

Als je nog voordeliger wilt maar ook goed, dan kom je uit bij Solcon of T-Mobile. Hierbij scoort Solcon iets hoger, maar is ook duurder. T-Mobile scoort iets minder, maar is op Caiway na één van de goedkoopste internet providers van dit moment op het gebied van vaste prijs per maand.

Kortom, als je voor een goede goedkope internet provider wilt gaan dan is het goed om een afweging te maken tussen prijs en kwaliteit. Zodoende zijn de goedkopere providers vaak voordeliger, doordat zij een minder uitgebreide service aanbieden. Wees je hiervan bewust en maak op basis hiervan een afweging.

Stappen voor het vinden van het goedkoopste internet en tv pakket

Wil je het goedkoopste internet en tv pakket bestellen op jouw adres, maar weet je niet hoe je deze vindt? Gebruik dan het onderstaande stappenplan. Met dit stappenplan vind je namelijk snel het goedkoopste internet en tv abonnement door de volgende stappen te doorlopen:

  • Stap 1: Wat ben ik nodig?
  • Stap 2: Internet en tv providers vergelijken.
  • Stap 3: Profiteer van korting of een welkomstcadeau.
  • Stap 4: Let op de voorwaarden en extra kosten.
  • Stap 5: Overstappen naar een nieuwe provider

Stap 1: Wat ben ik nodig?

De eerste stap is nadenken over wat je nodig denkt te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gewenste internetsnelheid, maar ook aan de functies voor tv-kijken. Vind je het geen probleem om tv te kijken via een app? In dat geval kan je zeer voordelig tv-kijken, door een alleen internet abonnement te combineren met de tv-app.

In het verlengde hiervan is het ook goed om te kijken naar extra aanvullende (interactieve) functies. Wil je bijvoorbeeld live tv kunnen pauzeren? Wil je aanvullende zenderpakketten (ESPN Compleet) toevoegen of zijn de standaard Nederlandse tv-zenders voldoende?

Nadat je dit weet, kan je gaan kijken naar het budget. Met andere woorden, hoeveel mag het internet abonnement kosten per maand? Wil je het goedkoopste internet en tv pakket van een providers met een iets lagere score en uitgebreide service of wil je kiezen voor een iets duurdere internet provider maar met een betere score en service.

Stap 2: Goedkoop internet en tv vergelijken

Weet je welke eisen je aan je nieuwe internet en tv abonnement stelt? Dan is het zaak om een vergelijking te maken van de beschikbare internet abonnementen op jouw adres. Want niet alle internet providers zijn standaard beschikbaar op jouw adres. Dit heeft er voornamelijk mee te maken wie het netwerk op jouw adres heeft aangelegd.

Door gebruik te maken van de postcodecheck krijg je in een ogenblik te zien welke providers er beschikbaar zijn op jouw adres. De vergelijker staat standaard op de goedkoopste optie, maar je kunt ook filteren op:

  • Goedkoopste eerst: Automatisch staat de vergelijker op goedkoopste eerst. Dit betekent dat er wordt vergeleken op basis van de prijs voor het eerste jaar. Hierbij is het voordeel van de actuele aanbieding meegerekend.
  • Laagste vaste prijs: Als je sorteert op laagste vaste prijs, dan krijg je de goedkoopste internet en tv provider op jouw adres te zien met het tarief zonder korting.
  • Snelste eerst: Wil je het goedkoopste snelste internet en tv pakket kiezen op jouw adres? Sorteer dan op snelste eerst. Je krijgt zo direct de snelste optie op jouw adres te zien. Het enige wat jij nog moet doen is een provider kiezen.

Stap 3: Welkomstcadeau of korting bij internet en tv

Wil je liever een fysiek cadeau of elke maand zo goedkoop mogelijk uit zijn door te profiteren van korting? In beide gevallen is het verstandig om op zoek naar een welkomstcadeau of korting. Voor een welkomstcadeau moet je vaak bij KPN zijn.

Bij andere providers krijg je de installatie volledig gratis en of kan je een gratis tv-pakket toevoegen. Over het algemeen krijg je bij vrijwel alle internet providers als nieuwe klant korting aangeboden. Hoe hoog dit precies is hangt af van de korting, maar hierbij kan je denken aan 6, 9 of zelfs 12 maanden 50% korting.

Stap 4: Let op de voorwaarden en bijkomende kosten

Met onze vergelijkingstool vind je snel het goedkoopste internet en tv abonnement. Voordat je dit contract afsluit, moet je je even goed in de voorwaarden verdiepen. Zo is het allereerst belangrijk om te weten of de vaste looptijd bij jouw huidige provider is verstreken. Is dit zo? In dat geval kan je zonder boete overstappen.

Ook moet je goed naar mogelijke verborgen kosten kijken. Dit kunnen bijvoorbeeld installatiekosten, extra servicekosten of de kosten voor apparatuur huur zijn. Deze kosten kunnen hoog oplopen, waardoor het pakket eigenlijk toch niet zo goedkoop is.

Tot slot raden wij je bij deze stap aan om goed naar de contractduur te kijken. Hoewel de meeste internet providers een standaard vaste looptijd van 12 maanden hanteren, zijn er ook internet providers die 24 maanden hanteren.

Stap 5: Overstappen en het aansluiten van het apparaat

Heb je een internet en tv pakket gevonden dat volledig naar je wens is? Dan hoef je nog maar één ding te doen: de overstap te regelen. Dit kun je doorgaans regelen via de website van de nieuwe provider. Op deze website kun je het pakket samenstellen.

Vervolgens kun je dit abonnement afsluiten, waarbij je ook direct van de vaak gratis aangeboden overstapservice gebruik kunt maken. Dit houdt in dat de nieuwe provider jouw huidige abonnement opzegt. Dit doet de provider vanaf de ingangsdatum van je nieuwe contract, waardoor je nooit zonder internet of tv komt te zitten.

Nadat het contract afgesloten is, krijg je de benodigde apparatuur thuisgestuurd. Met de handleiding is het veelal vrij eenvoudig om het apparatuur te installeren. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan vooral contact op met je nieuwe provider.

Kortom, wat is de goedkoopste tv en internet aanbieder?

Voor het vinden van het goedkoopste internet en tv abonnement, zijn in dit artikel zowel algemene opties voorbijgekomen als specifieke opties voor jouw adres. Allereerst kan je kijken naar de tabel in het begin in dit artikel of er een interessante optie voor jou bijzit.

Is dit niet het geval? In dat geval kan je op zoek gaan naar de goedkoopste internet en tv aanbieder op jouw adres. Hiervoor kan je het beste de vergelijktool gebruiken. In één oogopslag krijg je zo te zien wat goede en goedkope providers zijn op jouw adres.

Maken acties jou niet veel uit en wil je gewoon profiteren van een standaard vaste lage prijs? Kies in dat geval voor één van de volgende goedkope internet en tv providers:

ProviderInternet en tv pakketScoreVanaf prijsMeer info
Caiway75 Mbit/s + tv budget6.9€45,00 p/mBekijk bij Caiway
T-Mobile100 Mbit/s + tv app7.4€47,50 p/mBekijk bij T-Mobile
Online100 Mbit/s + tv app7.2€53,00 p/mBekijk bij Online
Ziggo100 Mbit/s + tv app8.1€53,50 p/mBekijk bij Ziggo

Goedkoopste internet en tv met kado

Wil je overstappen naar de goedkoopste internet en tv aanbieder op jouw adres met kado? Kijk in dat geval eens naar de welkomstaanbiedingen van KPN. Zij bieden regelmatig fysieke cadeaus aan die soms nog lucratiever zijn dan korting.

Denk bijvoorbeeld bij een fysiek cadeau aan een nieuwe smart tv, soundbard, slimme speaker, tablet, IPad of gameconsole.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar meer informatie over de goedkoopste internet en tv aanbieders op hun adres.

Wat zijn de voordelen van goedkoop internet en tv?

Het grootste voordeel van goedkoop internet en tv is kostenbesparing. Door over te stappen bespaar je al snel €100,- tot zelfs meer dan €200,- per jaar. Nog een voordeel is dat je als nieuwe klant altijd de beschikking krijgt over het nieuwste apparatuur.

Hoe kan ik goedkoop tv kijken via internet?

Als je goedkoop tv wilt kijken via internet, dan kan je het beste kiezen voor een alleen internet abonnement met tv-app. Met de tv-app krijg je de beschikking over de belangrijkste en populairste Nederlandse tv-zenders.

Wat kost tv en internet per maand?

Gemiddeld kost een abonnement voor tv en internet tussen de €50,- en €60,- per maand. Dit is exclusief korting voor nieuwe klanten die overstappen naar een andere internet provider.

Foto van auteur
Als oprichter van internetabbo.nl vind ik het belangrijk om bezoekers te helpen bij het vinden van het beste internet abonnement. Dit is vaak niet de snelste- of goedkoopste optie, maar een combinatie van beide. Voordat ik begon met Internetabbo.nl heb ik meerdere vergelijkingswebsites beheerd en ruime ervaring kunnen op doen in de telecommarkt. Al meer dan 1.000 huishoudens heb ik geholpen aan nieuw internet.