Freedom internet

Freedom Internet

Freedom internet is één van de jongste internet providers van ons land. Zij is pas in 2020 begonnen, nadat XS4ALL werd opgeheven. Sinds dat moment is Freedom een onafhankelijke internetprovider dat gebruik maakt van de netwerken van KPN en Delta Fiber. Freedom kan gezien worden als alternatief voor XS4ALL en scoort goed op online veiligheid en privacy.

Freedom internet pakketten

Ben je op zoek naar een nieuw internet pakket? Zoals je ongetwijfeld weet, heb je uit meerdere providers de keuze. Per provider kun je ook nog uit meerdere pakketten kiezen. Dat is ook bij Freedom het geval. De verschillende pakketten waar je de keuze tussen hebt, voorzien we hieronder van toelichting.

InternetpakketVanaf prijsMeer info
Alleen internet€51,00 per maandBekijk bij Freedom
Internet & TV€66,95 per maandBekijk bij Freedom
Internet, tv en bellen€71,95 per maandBekijk bij Freedom

Alleen internet

Het is bij Freedom mogelijk om een alleen internet abonnement af te sluiten. Hierbij biedt zij twee verschillende abonnementen, namelijk: ADSL-internet en glasvezel internet. Of je voor glasvezel kunt kiezen, hangt af of jouw woning hiervoor een aansluiting heeft. Doe mede hierom altijd een glasvezel check voor de beschikbaarheid. Hoe dan ook, kies je voor één van de internet abonnementen van Freedom? Dan geniet je van enkele unieke extra’s:

 • Freedom Mail: 5 mailboxen en 12 aliassen;
 • Een eigen .nl domeinnaam;
 • F-Secure Safe beveiligingssoftware voor 5 apparaten;
 • Een vast IPv4 adres (/32) en native IPv6 range (/48);
 • FRITZ!Box modem (7590, 7583 of 5530)*;
 • Deskundige helpdesk.

Internet & TV

Kijk je ook graag tv? In dat geval kan je ook kiezen voor een internet en tv pakket van Freedom. Bij deze pakketten krijg je geen aansluiting voor de vaste telefoon. Dit scheelt ongeveer €5,- euro per maand exclusief het variabele tarief. Qua televisiepakketten heb je keuze uit het standaard en compleet pakket die zijn uit te breiden met het entertainment (€5,- per maand) en of Ziggo Sports Totaal pakket (€13,95 per maand).

Het TV Standaard (€13,- per maand) heeft alles van het TV Compleet €16,- per maand) pakket, alleen is het goedkoper (€13 euro per maand) omdat het opnemen van tv-programma’s niet mogelijk is. Ook is ESPN niet inbegrepen. Let op! Bij beide tv-pakketten geldt eenmalig activatiekosten van €25.

Het Standaard tv-pakket kenmerkt zich als volgt

 • 1 TV ontvanger (Amino Aria A710)
 • Meer dan 80 zenders met o.a. Film1
 • Films en series kijken op Canal+ Series
 • Pauzeren en uitzending gemist

Het Compleet tv-pakket kenmerkt zich als volgt

 • 1 TV ontvanger (Amino Aria A710)
 • Meer dan 80 zenders (50+ in HD-kwaliteit)
 • Standaard ESPN Sports 1, 2, 3 en 4 en Film1
 • Films en series kijken op Canal+ Series
 • Opnemen tot 100 uur, pauzeren en uitzending gemist

Internet, tv en vast bellen (alles-in-1 pakketten)

Bij Freedom heb je de mogelijkheid om je eigen alles-in-1 pakket samen te stellen. Dit pakket bestaat uit internet, televisie en vast bellen. Ten opzichte van de andere pakketten is het belangrijkste verschil dat vast bellen is inbegrepen. Hiervoor betaal je maandelijks een vast bedrag voor van €5,- per maand. Let op! Dit is exclusief variabele kosten van €0,09 per minuut binnen Nederland.

Als je een veel beller bent, dan kan je ook kiezen voor Freedom Bellen Vrij NL. Hiermee kan je voor €15,- per maand onbeperkt bellen naar vaste- en mobiele telefoonnummers in Nederland. Verderop in dit artikel vertellen we je meer over de belbundels van deze internetprovider.

Stel je het goedkoopste alles-in-1 pakket samen bij Freedom? Dan betaal je hier een vanaf prijs van €71,95 per maand voor. Hierbij heb je een internetsnelheid van 50 Mbit/s glasvezel.

Freedom internet gebruikt meerdere netwerken

Door de jaren heen is Freedom meerdere netwerken gaan gebruiken. Zo maakt men gebruik van meerdere glasvezelnetwerken waaronder dat van Delta Fiber, KPN en T-Mobile. Mede doordat Freedom gebruik maakt van meerdere netwerken heeft zij een ruime dekking in ons land. 

Echter, hierbij is je exacte adres wel van belang. Alleen als er op jouw adres glasvezel beschikbaar is, kun je een glasvezel abonnement bij Freedom afsluiten. Is dit niet het geval? Dan moet je voor een ADSL-abonnement van deze provider kiezen.

3 opties voor het gebruiken van de modem

Sluit je een internet abonnement bij Freedom af? Dan heb je hierbij 3 mogelijkheden wat betreft het kopen en gebruiken van de modem, namelijk:

 • Ik gebruik mijn eigen modem: €2,- korting per maand.
 • Ik wil een modem kopen: €2,- korting per maand.
 • Ik wil een modem huren: prijs inbegrepen

Kies je voor glasvezel internet bij Freedom? Dan is het advies om het modem door een monteur aan te laten sluiten. Hiervoor betaal je eenmalig €25,-. Kies je voor het gebruik van een eigen modem? Dan ben je verantwoordelijk voor de installatie en kwaliteit hiervan, maar krijg je dus ook korting.

Freedom glasvezel internet

Glasvezel is in steeds meer delen van Nederland beschikbaar. Hierdoor kunnen ook steeds meer huishoudens kiezen voor glasvezelproviders, zoals: Freedom. Hierbij geeft Freedom klanten de keuze uit de volgende internetsnelheden:

 • 50 Mbit/s
 • 100 Mbit/s
 • 200 Mbit/s
 • 500 Mbit/s
 • 1000 Mbit/s

Voor een abonnement met de laagste snelheid betaal je een prijs vanaf €51,- per maand. Voor het snelste internet pakket betaal je een prijs vanaf €76,- per maand. Kies je voor een internetpakket met tv en of bellen? Dan betaal je uiteraard meer. Kijk op de website van Freedom van welke snelheid jij kunt genieten.

TV bij het Freedom internet abonnement

Voor het leveren van interactieve tv bij de internetpakketten werkt Freedom samen met Canal Digitaal. Je krijgt namelijk bij het tv-pakket de beschikking over een ontvanger van Canal Digitaal (Amino Aria A710) en de Canal Digitaal TV App. Zoals al eerder vermeld kan je uit 2 tv-pakketten kiezen, namelijk: Standaard (€13,- per maand) en Compleet (€13,- per maand).

Hoewel het Standaard tv-pakket €3,- euro goedkoper is per maand, kan je bij dit pakket geen programma’s opnemen en ESPN Sports kijken. Hoe dan ook, het tv-pakket van Freedom bestaat uit meer dan 80 zenders. Hiervan zijn 50+ zenders van HD-beeldkwaliteit. Beide tv-pakketten zijn uit te breiden met het entertainment pakket of Ziggo Sports Totaal pakket.

Het aanvullende tv-pakket Entertainment

Met het Canal Digitaal entertainment-pakket kan je voor €5,- extra per maand 30 extra tv-zenders krijgen. Onder deze 30 zenders zitten een aantal buitenlandse zenders zoals BBC Entertainment en RTL Television, maar ook enkele kinderzenders zoals Pebble tv en Nick Toons. 

Vast bellen bij Freedom internet

Uiteraard kun je bij Freedom ook voor vast bellen kiezen. Je hebt hierbij de keuze uit 2 internetpakketten:

 • Freedom Bellen Basis: vaste prijs van €5 per maand. Vervolgens betaal je slechts €0,09 per belminuut binnen Nederland.
 • Freedom Bellen Vrij NL: vaste prijs van €15 per maand. Je belt vervolgens kosteloos naar alle vaste- en mobiele nummers binnen Nederland.

Overstappen naar Freedom internet

Heb je de wens om naar Freedom over te stappen? Stel online je abonnement samen en sluit hem direct af. De helpdesk zorgt vervolgens voor het opzeggen van je huidige contract. Overigens geniet je bij Freedom van een geweldige ondersteuning, ook als je vragen hebt. Dit is dan ook één van de redenen waarom Freedom een duurdere provider is.