KPN internet

KPN internet logo

KPN is één van de populairste internetproviders in Nederland. Voor haar internet maakt zij zowel gebruik van glasvezel als ADSL. Hierbij biedt zij meerdere soorten internetpakketten aan, met onder andere: internet only, internet & tv en alles-in-1. Mede doordat KPN haar eigen netwerk gebruikt, geniet je van snel en betrouwbaar internet. En heb je KPN Mobiel? In dat geval kan het ook interessant zijn om naar de combi-voordelen te kijken.

KPN internet abonnementen

Bij KPN heb je de keuze uit meerdere internet abonnementen. Zodoende kan je een internet only pakket afsluiten of een internet pakket met tv en of vast bellen. Hieronder in de tabel heb je een overzicht van het prijsverschil tussen de verschillende internet abonnementen van KPN. Echter, ongeacht voor welk pakket je kiest je bent altijd van snel en stabiel internet verzekerd. Over de verschillende pakketten lees je onder de tabel meer.

InternetpakketVanaf prijsMeer info
Alleen internet€42,50 per maandBekijk bij KPN
Internet & TV€55,00 per maandBekijk bij KPN
Internet, tv en bellen€57,00 per maandBekijk bij KPN

Alleen internet

Als je alleen een internet abonnement af wilt sluiten dan kan dat ook bij KPN. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere snelheden, maar de daadwerkelijke snelheid is wel afhankelijk van je adres. Als er op jouw adres nog geen glasvezel beschikbaar is, dan moet je met minder snel ADSL-internet genoegen nemen.

Hoe dan ook, kies je voor het goedkoopste alleen internet abonnement bij KPN? Dan betaal je hiervoor een vanaf prijs van €42,50 per maand. Hierbij krijg je een internetsnelheid van 100 Mbit/s up- en download. Overigens is de snelheid maandelijks aanpasbaar, maar niet opzegbaar. Wil je wel een maandelijks opzegbaar internet abonnement hebben? Dat is mogelijk tegen een meerprijs van €3 per maand.

Bij een alleen internet abonnement kun je overigens voor meerdere extra internetopties kiezen.

Internet en TV

Hoef je niet per se te kunnen bellen vanuit je woning met vaste telefonie? Of gebruik je hiervoor je smartphone? In dat geval is een internet en tv pakket van KPN de beste keuze. Met dit pakket kun je razendsnel internetten en geniet je van interactieve TV. Ook qua tv-pakketten heb je meerdere mogelijkheden.

Kies je voor het standaard TV pakket? Dan geniet je van meer dan 65 zenders, waaronder ESPN 1. Ook krijg je de beschikking over de TV app. Met deze app kijk je vanaf je smartphone/tablet naar live televisie. Ook is het mogelijk om TV te pauzeren en terug te kijken. Wil je TV op kunnen nemen? Dan kost dit je €4,99 per maand extra.

Uiteraard is het mogelijk om dit pakket naar eigen wens aan te passen. Zo heb je de keuze uit meerdere internetsnelheden. De exacte snelheden zijn afhankelijk van je adres. Niet door het gehele land is momenteel glasvezel internet beschikbaar. Voer daarom altijd eerst op de website van KPN een postcodecheck uit.

Internet, tv en vast bellen (alles-in-1 pakket)

Met een alles-in-1 pakket van KPN heb je nergens omkijken naar. Met slechts één abonnement regel je internet, interactieve televisie en vast bellen. Het alles-in-1 pakket van KPN is bovendien maandelijks aanpasbaar. Welke alles-in-1 pakketten je precies kunt kiezen, hangt af van je adres. Is er op jouw adres al glasvezel beschikbaar? Dan kun je uit internetsnelheden kiezen variërend van 100 Mbit/s tot 1000 Mbit/s.

Ten opzichte van het internet en tv pakket krijg je bij KPN alles-in-1 vast bellen extra. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand van €2,- en een variabeltarief van €0,15 per gesprek + €0,15 per minuut. Als je veel belt, dan is het ook mogelijk om een extra belbundel toe te voegen. Voor een bedrag van €10,- per maand kan je hiermee onbeperkt bellen naar vaste- en mobiele nummers binnen Nederland.

KPN gebruikt voor het internet haar eigen netwerk

Logischerwijs maakt KPN voor het internet- en tv-signaal gebruik van haar eigen KPN-netwerk. Ofwel hierdoor heeft ze een prima landelijke dekking en kan je bijna in elke woning kiezen voor internet van KPN. Welk soort internet (ADSL of glasvezel) dit zal zijn, hangt af van je adres.

Afgezien van het netwerk biedt KPN ook prima (extra) diensten. Zo kun je voor KPN Veilig kiezen, maar ook voor een speciale FritzBox. Dit is een modem dat nog beter is, dan KPN haar eigen standaard modem. Veelal kan je deze aan de hand van een uitgebreide handleiding zelf zonder enig probleem installeren.

Mocht je er niet uit komen? In dat geval kan je contact opnemen met KPN. Zij helpen je van afstand of sturen een monteur langs. Als je na of voor de tijd ook nog problemen ervaart met het aansluiten van ander apparatuur, dan kan je voor €5,- euro per maand extra ook KPN Service Plus afsluiten. Zij helpen je van afstand met allerlei telecom vragen.

KPN glasvezel

Wil je van het allersnelste internet verzekerd zijn? Dan zit je bij KPN goed. Deze internetprovider biedt namelijk internet met een snelheid van maar liefst 1 Gbit/s aan mits jouw woning over een glasvezelaansluiting beschikt. Het voordeel van glasvezel is dat de upload- en downloadsnelheid gelijk aan elkaar. Ook heb je niet meer met snelheidsverlies te maken zoals het geval was bij ADSL-internet.

Zoals gezegd is dus het grootste nadeel dat het nog niet voor iedereen mogelijk is om voor KPN glasvezel te kiezen. Zo is ze in sommige regio’s van het land nog bezig met de aanleg van het glasvezel netwerk. In sommige gevallen heeft een ander bedrijf het glasvezelnetwerk aangelegd, en moet je kiezen voor een andere glasvezelprovider.

Hoe dan ook, wil je een glasvezel internet abonnement met een snelheid van 1 Gbit/s afsluiten? Dan betaal je hier maandelijks een vanaf prijs voor van €57,50. Denk je genoeg te hebben aan een snelheid van 100 Mbit/s? Dan betaal je hier maandelijks een vanaf prijs voor van €42,50 per maand.

TV bij het KPN internet abonnement

KPN blinkt niet alleen uit op het gebied van internet, maar ook op het gebied van tv. Zo geniet je van haarscherp beeld helemaal als je kiest voor haar 4K tv-ontvanger. Hierbij dient wel gezegd te worden dat je tv wel moet beschikken over 4K-ondersteuning. Als dit niet het geval is heb je niets aan een 4K-ontvanger. Dit gezegd hebbende is de kwaliteit van de standaard tv-ontvanger ook goed.

Afgezien van de ontvangers biedt KPN standaard 65 tv-zenders aan. Dit zijn de belangrijkste dan wel populairste tv-zenders. Ook kan je standaard live tv pauzeren en tot 7 dagen terugkijken via zowel de ontvanger als app. Wil je ook opnemen? Dan kost dit €5,- per maand extra of is dit inbegrepen bij een tweede tv-ontvanger (ook €5,- extra per maand).

Op het gebied van tv kan je ook nog verschillende entertainment opties kiezen. Denk hierbij aan een extra zenderpakket (ESPN of Ziggo Sports Totaal), een streamingsdienst (Netflix, Videoland) of een Xbox game pass.

Vast bellen bij KPN

Bij KPN bel je vanuit huis met een vaste lijn voor een vast bedrag van €2 per maand. Hierbij betaal je vervolgens €0,15 per belminuut. De totale kosten vallen hierdoor per maand op zich mee. Je kunt bovendien meerdere extra belbundels toevoegen:

  • Onbeperkt NL: €9,99 per maand. Hiermee bel je onbeperkt in Nederland naar vaste- en mobiele nummers.
  • Onbeperkt Altijd: €16,50 per maand. Hiermee bel je onbeperkt naar meer dan 80 landen.

Combivoordeel met KPN internet en mobiel

Heb je al een mobiel telefoonabonnement bij KPN Mobiel? Dan is het goed om te weten dat je extra voordeel krijgt, zoals:

  • Je krijgt elke maand tot €7,50 korting op je mobiele abonnement
  • Je ontvangt het Pluspakket (meer dan 25 zenders) of een ander zender-pakket
  • Je ontvangt €5 korting op verschillende entertainmentopties.

Overstappen naar KPN internet

Wil je de overstap maken naar KPN? Dan hoef je hiervoor weinig zelf te doen. Het enige wat je moet doen, is het gewenste abonnement bestellen. Dit abonnement sluit je online af, waarna de overstapservice van KPN in werking treedt.

Dankzij deze overstapservice hoef je niet eens je huidige contract op te zeggen. Dat neemt KPN voor je uit handen. Nadat je je contract afgesloten hebt, krijg je het modem thuisbezorgd. Bij dit modem vind je ook een duidelijke handleiding.

KPN aanbieding

Bij KPN geniet je regelmatig van interessante aanbiedingen. Toen wij dit artikel schreven, hoefde je bijvoorbeeld geen aansluitkosten te betalen. Ook kreeg je de eerste 6 maanden extra veel korting op een internet abonnement. Ook geregeld heeft KPN weekenddeals met een gratis smart tv.

Meer informatie over KPN internet