Odido internet

Home » Internet » Internet providers » Odido internet
Odido internet logo

Ben je op zoek naar een internet abonnement van Odido? Goede keuze, ondanks dat het merk pas officieel sinds september 2023 bestaat. Odido is het voormalige T-Mobile Thuis en dus een betrouwbare internet provider. Odido staat net als T-Mobile Thuis bekend om haar lage tarieven en snel glasvezel internet. Ten opzichte van T-Mobile Thuis wil Odido een betere service bieden door langere openingstijden van de klantenservice plus een persoonlijke benadering van klanten.

Odido internet abonnementen

Bij Odido heb je de keuze uit meerdere soorten internet abonnementen. Zodoende kan je kiezen voor alleen internet, internet en tv of alles-in-1 (internet, tv en bellen). Nog een andere optie is om het internet abonnement te combineren met een mobiel abonnement van Odido. Door mobiel met internet te combineren krijg je (nog) meer voordeel.

InternetpakketVanaf prijsMeer info
Internet Only€35,00 per maandBekijk bij Odido
Internet & TV€50,00 per maandBekijk bij Odido
Internet, tv en bellen€52,50 per maandBekijk bij Odido

Internet Only

Als je nauwelijks van een tv-abonnement gebruik maakt, dan kan je het beste kiezen voor een Internet Only abonnement van Odido. Vanaf €35,00 per maand kan je al de beschikking hebben over het goedkoopste internet abonnement met een internetsnelheid van 100 Mbit/s bij glasvezel. In het geval van ADSL-internet krijg je een snelheid van 50 Mbit/s download en 30 Mbit/s upload.

Internet en tv

Bij Odido is het ook mogelijk om een internet en tv abonnement af te sluiten. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €50,00 per maand. Voor deze prijs krijg je ten opzichte van Internet Only pakket 1 tv-ontvanger waarmee je 64 tv-zender kunt bekijken. Ook kan je gebruik maken van interactieve functies, zoals: live pauzeren en 7 dagen terugkijken. Opnemen is tegen €5,- per maand extra mogelijk.

Kijk je wel tv, maar gebruik je geen tv-ontvanger? In dat geval kan je er ook voor kiezen om een tv-abonnement te nemen met alleen de tv-app. Met de tv-app beschik je over hetzelfde tv-abonnement (dus ook de interactieve functies), maar dan zonder tv-ontvanger. Door het weglaten van de tv-ontvanger bespaar je €2,50 per maand.

Alles-in-1 (internet, tv en bellen)

Maak je veel gebruik van de vaste telefoon? In dat geval is een alles-in-1 pakket van Odido echt iets voor jou. Met een alles-in-1 pakket krijg je namelijk de beschikking over internet, tv en vast bellen. Het goedkoopste alles-in-1 pakket heb je bij Odido al vanaf €52,50 per maand. Ten opzichte van het internet en tv pakket betaal je €2,50 per maand voor de vaste telefoonaansluiting.

Naast de vaste kosten heb je op het gebied van vast bellen ook nog te maken met het variabele beltarief. Op dit moment betalen klanten bij Odido een variabel tarief van €0,13 per gesprek + €0,13 per gebelde minuut. Wanneer je veel belt, dan kan ook een onbeperkt belpakket interessant zijn. Zo kan je al vanaf €10,- per maand onbeperkt bellen naar Nederlandse vaste nummers en vanaf €15,- per maand naar vaste- en mobiele telefoonnummers in Nederland.

Het glasvezel internet netwerk bij Odido

Voor het aanbieden van glasvezel internet maakt Odido gebruik van meerdere netwerken in Nederland. Zodoende biedt Odido glasvezel internet aan via haar eigen netwerk, maar ook via het Delta-netwerk en het KPN-netwerk. Het voordeel hiervan is dat de beschikbaarheid van glasvezel internet van Odido een stuk beter is.

Het grootste nadeel van Odido glasvezel is dat wanneer het geleverd wordt via het netwerk van Delta of KPN, dat zij een hoger tarief rekent. Zo betalen Odido klanten hiervoor €10,- extra per maand in vergelijking met klanten die glasvezel geleverd via haar eigen netwerk. Is Odido hierdoor minder aantrekkelijk? Nee, vaak kan Odido door een aanbieding alsnog goedkoper zijn.

Beschikbare internetsnelheden bij Odido

Als je een internet abonnement wilt afsluiten bij Odido, dan kan je kiezen uit de volgende internetsnelheden via het glasvezelnetwerk:

  • 1.000 Mbit/s
  • 400 Mbit/s
  • 100 Mbit/s

Hoewel glasvezel van Odido al in een groot deel van Nederland beschikbaar is, geldt dit niet voor elk huishouden. In dat geval kom je uit bij het minder snelle ADSL-internet via het KPN-netwerk. Hierbij kan je kiezen uit een snelheid van 100 of 50 Mbit/s download. Check op de website van Odido of glasvezel beschikbaar is.

Tv-kijken bij Odido

Op het gebied van tv-kijken heb je meerdere opties bij Odido. Allereerst kan je besluiten om wel of geen tv-abonnement te nemen. Wil je wel tv? In dat geval kan je kiezen voor een tv-abonnement met 1 tv-ontvanger voor €15,- per maand of voor een tv-abonnement zonder ontvanger via de app voor €12,50 per maand. Meerdere interactieve tv-ontvangers zijn tot een maximum van 4 mee te bestellen voor €2,50 per maand per tv-ontvanger.

Bij alle tv-abonnement zijn interactieve diensten, zoals: programma’s terugkijken, begin gemist en live pauzeren inbegrepen. Wil je ook tv-programma’s opnemen waardoor je reclames kunt doorspoelen? Dan betaal je €5,- per maand extra. Hoe dan ook, in het tv-abonnement zitten standaard 64 zenders waarvan er 59 in HD zijn.

Extra te bestellen tv-pakketten bij Odido

Bij internet provider kan je de volgende extra tv-pakketten bestellen:

ZenderpakketVanaf prijs
ESPN Compleet€10,00 per maand
Kids & Music pakket€3,75 per maand
Ziggo Sport Totaal€15,00 per maand
Entertainment pakket€3,75 per maand
Internationaal pakket€3,75 per maand
Infotainment pakket€3,75 per maand
Erotiek pakket€10,00 per maand
Film1€15,00 per maand

Vast bellen bij internet van Odido

Voor huishoudens met een aansluiting voor vaste telefonie is het interessant om te weten welke prijzen Odido hiervoor hanteert. In de eerste plaats betaal je een prijs vanaf €2,50 per maand voor de aansluiting. Boven op dit maandtarief betaal je ook een variabel tarief van €0,13 per gesprek + €0,13 per minuut.

Huishoudens die nog veel bellen met de vaste telefoon, kunnen het beste kiezen voor een onbeperkt belpakket. Zodoende kan je bij Odido al vanaf €10,00 per maand onbeperkt bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland. Voor €15,00 per maand kan je zowel onbeperkt bellen naar vaste- als mobiele telefoonnummers in Nederland.

Odido internet combivoordeel met Ben of Odido mobiel

Heb je op dit moment een mobiel abonnement van Ben of Odido? Of ben je van plan om dit af te sluiten? In dat geval kom je in aanmerking voor combivoordeel indien je een mobiel abonnement combineert met een internet abonnement. Voor de rest zitten er weinig andere voorwaarden aan het klantvoordeel. Zodoende krijg je de volgende voordelen:

  • €5 korting op internet: Elke maand krijgen klanten €5,- korting op het Odido internet abonnement.
  • Korting op Odido Unlimited: Als je Odido internet combineert met een Unlimited mobiel abonnement, dan krijg je €7,50 korting op het Unlimited abonnement.
  • Korting op Odido mobiel: Heb je geen Unlimited maar wel een mobiel abonnement van Odido? In dat geval krijg je €2,50 korting een ander mobiel abonnement als je dit combineert met Odido internet.
  • 2 GB tot 5 GB extra per maand: Afgezien van de Unlimited mobiel abonnementen krijg je bij andere mobiele abonnementen van Ben en Odido 2 GB tot 5 GB extra data per maand als je dit combineert met Odido internet.

Odido internet en tv aanbiedingen

Nieuwe Odido internet en tv klanten komen in aanmerking voor een aanbieding. Zodoende hoeven nieuwe Odido-klanten momenteel geen aansluitkosten te betalen en krijgen ze de eerste 8 maanden internet en tv voor slechts €30,- per maand. Omgerekend kan deze aanbiedingen je wel tot €320,- per jaar opleveren.

Wil je de huidige deals weten? Check dan de website van Odido voor de huidige acties.

Veelgestelde vragen

Wat is Odido?

Odido is de nieuwe naam voor de telecommerken T-Mobile en Tele2. Na de overname door een investeringspartij mocht het merk T-Mobile nog enkele jaren gebruikt worden in Nederland van het Duitse moederbedrijf Deutsche Telekom. Net als bij T-Mobile en Tele2 kan je ook bij Odido internet- en mobiel abonnementen bestellen.

Wat betekent Odido?

Volgens de oude Grieken betekent Odido luisteren naar de Goden. Volgens de oprichters van het telecommerk Odido zit er niks achter de merknaam. Bovendien is de naam een palindroom. Je kan het zowel van links naar rechts lezen als van rechts naar links.