Solcon

Ben je op zoek naar een nieuw internet abonnement? Mogelijk vind je het perfecte internet abonnement bij Solcon. Dit is qua naam niet de bekendste provider, maar toch heeft Solcon het nodige te bieden. Deze provider zag jaren geleden al het levenslicht en stelt jou, als klant, volledig centraal.

Dit blijkt onder meer uit de manier van zaken doen. Solcon omschrijft zichzelf ook al als een provider met een ander geluid. Men wil niet alleen de beste diensten bieden, maar ook bijdragen aan jouw online veiligheid. Zo hecht Solcon erg veel waarde aan informatiebeveiliging. Je kunt dan ook met een gerust hart een internet abonnement bij Solcon afsluiten!

Goed om te weten: bij Solcon maakt men gebruik van het Glaspoort- en KPN netwerk. Het is goed om te weten dat het Glaspoort netwerk geen landelijke dekking heeft. Gelukkig heeft het KPN netwerk wel een landelijke dekking. Dit zorgt er overigens ook voor dat je bij Solcon ook voor glasvezel aan het juiste adres bent.

Solcon internet abonnement

Bij Solcon ben je in staat om een prima internet abonnement samen te stellen. Je kunt voor een alleen internet abonnement kiezen, maar je kunt het ook combineren met TV en/of bellen. Wat alle mogelijkheden zijn, zetten wij in dit artikel overzichtelijk voor je op een rijtje.

Alles-in-1

Wil je een alles-in-1 pakket afsluiten? Dan ben je hiervoor bij Solcon aan het juiste adres. Bij deze provider heb je de mogelijkheid om je eigen alles-in-1 pakket samen te stellen.

Wat hierbij erg belangrijk is, is het invullen van je postcode. Op basis van je postcode zie je direct tussen welke internetsnelheden je kunt kiezen. Het is namelijk nog niet op elk adres mogelijk om voor glasvezel internet te kiezen. Gelukkig kun je bij Solcon ook voor het ‘normale’ DSL internet kiezen. Je hebt daarvoor zelfs de keuze uit meerdere snelheden.

Dit internet pakket combineer je met een TV en telefonie pakket. Als je het TV pakket van Solcon selecteert, krijg je de beschikking over meer dan 70 televisiezenders. Ook krijg je een 4K TV-ontvanger meegeleverd. Het is overigens ook mogelijk om via een speciale app vanaf je smartphone/tablet TV te kijken.

Wil je het ook nog met telefonie combineren? Dat is mogelijk voor een vast bedrag van €1 per maand. Als je vervolgens met vaste- of mobiele nummer belt, betaal je slechts €0,13 per minuut. Je geniet ook nog van kosteloos bellen met andere Solcon klanten. Deze provider biedt ook nog eens gratis nummerbehoud aan.

Het goedkoopste alles-in-1 pakket van Solcon kost je €50,99. Dit betreft dan een abonnement met DSL internet. Voor een glasvezel internet abonnement betaal je logischerwijs meer per maand.

Internet en TV

Bel je eigenlijk nooit meer via de vaste lijn? Dan is het onnodig om voor een alles-in-1 pakket te kiezen. Gelukkig is het bij Solcon ook mogelijk om voor een internet en TV pakket te kiezen. Voor dit pakket betaal je minimaal een bedrag van €49,99 per maand.

Dit bedrag kan nog stijgen, indien je voor een andere internetsnelheid kiest. Dit genoemde bedrag is namelijk op basis van een downloadsnelheid van 50 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s. Je kunt ook voor een pakket met een downloadsnelheid van 100 Mbit/s en uploadsnelheid van 30 Mbit/s kiezen. In dat geval betaal je minimaal €59,99 per maand.

Qua televisie heb je bij Solcon een paar extra opties. Zo kun je een extra TV ontvanger bestellen, het ESPN Compleet pakket nemen en/of een Opname en Terugkijken Pakket nemen. Voor elk van deze pakketten betaal je een paar euro per maand extra.

Alleen internet

Wil je genieten van een (goedkoop) internet only abonnement? Ook dan is Solcon een interessante provider voor je. Je kunt voor een minimum bedrag van €39,99 een internet abonnement afsluiten. 

Dit bedrag is gebaseerd van een downloadsnelheid van 50 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s. Is op jouw adres al glasvezel beschikbaar? Dan kun je ook voor een glasvezel internet abonnement van/bij Solcon kiezen. Voor zo’n internet abonnement betaal je uiteraard meer geld. Vul in ieder geval eerst je postcode in.

Solcon internet

Voor het internet maakt Solcon gebruik van 2 netwerken: het Glaspoort- en KPN netwerk. Door deze 2 netwerken is Solcon in staat om een landelijke dekking te bieden.

Daarbij kun je dus uit 2 soorten internet kiezen: DSL en glasvezel. Alleen als er in jouw wijk al glasvezel aangelegd is, kun je een glasvezel abonnement afsluiten. Zo niet? Dan kun je uit meerdere DSL abonnementen bij Solcon kiezen. 

Bij een Solcon internet abonnement geniet je van unieke extra’s. Zo krijg je gratis de beschikking over Solcon Veilig Online. Dit is een dienst van Solcon waarmee je veilig van het internet gebruik maakt. Dit doe je niet vanaf 1 apparaat, maar vanaf maar liefst 5 apparaten. Ook krijg je de beschikking over Solcon Mail en krijg je een wifi modem/router in bruikleen. 

Wil je het modem door een expert laten installeren? Dat is mogelijk met de Solcon Opleverservice. Voor deze service betaal je een eenmalig bedrag van €35.

Solcon glasvezel

Solcon biedt, net zoals veel andere providers, ook glasvezel internet abonnementen aan. De snelheid loopt hierbij op tot maar liefst 1000 Mbit/s. Dit geldt voor zowel de download- als uploadsnelheid.

Solcon glasvezel is nog niet in het gehele land verkrijgbaar. Dit heeft niks met de provider zelf te maken, maar puur met de infrastructuur. Zodra overal in ons land het glasvezel netwerk aangelegd is, kan iedereen voor een Solcon glasvezel abonnement kiezen. Je kunt nu alvast na gaan of je wel of niet voor glasvezel kunt kiezen. Dit doe je simpel door je postcode in te vullen.

TV bij het Solcon internet abonnement

Ga je voor een internet abonnement van Solcon inclusief TV? Dan krijg je de beschikking over meer dan 70 televisiezenders, waarvan meer dan 45 zenders in HD kwaliteit zijn. Je krijgt hiervoor een 4K TV ontvanger meegeleverd.

Verder geniet je van TV gemist. Je kunt maar liefst 15 zenders tot maximaal 1 dag terug kijken. Wil je dit uitbreiden? Dat is mogelijk met het Opname en Terugkijken Pakket. Ook kun je het TV pakket met andere pakketten uitbreiden, zoals ESPN Compleet.

Vast bellen bij Solcon

Vast bellen kost je bij Solcon standaard €1 in de maand. Vervolgens bel je voor slechts €0,13 per minuut met zowel vaste- als mobiele nummers. Deze belbundel kun je overigens wel naar wens uitbreiden. 

Zo kun je onbeperkte bellen naar vaste en mobiele nummers binnen de EU. Dit kost je €13,50 per maand extra. 

Overstappen naar Solcon

Ben je het perfecte internet abonnement bij Solcon tegengekomen? Online sluit je dit abonnement moeiteloos af. Nadien komt de klantenservice van Solcon direct voor je in actie. De klantenservice zegt je huidige contract op en stuurt alvast het modem naar je toe. Met dank aan de installatiehandleiding kun je dit modem vervolgens zelf installeren. Zit je onverhoopt met een vraag? De deskundige helpdesk van Solcon staat graag voor je klaar.

Solcon Aanbieding

Bij Solcon geniet je regelmatig van geweldige aanbiedingen. Zo krijg je tegenwoordig extra korting als je al een mobiel abonnement bij KPN hebt. Ook krijg je de eenmalige aansluitkosten gratis van deze provider.

Ben je benieuwd naar de huidige aanbiedingen? Check direct de huidige website van Solcon voor een overzicht van de huidige aanbiedingen.