Ziggo of Odido: Wat is beter Odido of Ziggo?

Ziggo of T-Mobile Thuis wat is beter op mijn adres?

Als je wilt overstappen naar een nieuwe provider voor internet en tv en twijfelt of je moet kiezen voor Ziggo of T-Mobile, dan zit je in dit artikel goed. Hoewel ze beide met internet dezelfde dienst leveren, verschillen ze onder de motorkap toch wel enigszins van elkaar.

Voordat jij de keuze maakt voor één van deze twee providers, is het goed om de verschillen te weten. In dit artikel bespreken we ze allemaal. Zo kijken we naar: de prijs, het soort internet, de internetsnelheid, het tv-aanbod, combivoordeel en de service.

Heb je weinig tijd voor het lezen van dit artikel? En wil je voor het beste internet gaan? In dat geval moet je kiezen voor T-Mobile Thuis mits zij internet kan leveren via glasvezel. Geen glasvezel of wil je meer tv-entertainment? Kies in dat geval Ziggo.

T-Mobile (Odido) of Ziggo: Wie heeft de beste prijs?

Als je een keuze wilt maken tussen T-Mobile en Ziggo op basis van prijs, dan is T-Mobile Thuis goedkoper mits zij het internet via haar eigen netwerk levert. Als dit niet zo is, dan is zij €10,- euro duurder per maand. Uitgaande van dit duurdere tarief, dan is Ziggo de goedkoopste provider ondanks dat het verschil soms met €1,- minimaal is.

ProviderInternetpakketVanaf prijs p/mMeer info
T-MobileInternet Only€35,- of €45,-Bekijk bij Odido
ZiggoInternet Only€44,-Bekijk bij Ziggo
T-MobileInternet & tv€50,- of €60,-Bekijk bij Odido
ZiggoInternet & tv€57,50Bekijk bij Ziggo
T-MobileAlles-in-1€52,50 of €62,50Bekijk bij Odido
ZiggoAlles-in-1€61,25Bekijk bij Ziggo

Zoals gezegd verschilt het per adres welke provider het goedkoopste is. Hierbij is het goed om te weten dat de prijs is gebruikt zonder aanbiedingen of acties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan combivoordeel. Zo krijgen klanten van HollandsNieuwe en Vodafone bij Ziggo extra voordeel en bij T-Mobile Thuis geldt dit voor Ben, Tele2 en T-Mobile.

Contractvoorwaarden

Als je een internet abonnement afsluit bij Ziggo of T-Mobile, dan is het ook goed om naar de looptijd van het contract te kijken. Want als je van een actie wilt profiteren, dan moet je bij beide providers meestal 12 maanden klant blijven.

Na de looptijd van het contract ben je vrij om over te stappen naar een andere internet provider. Goed om te weten is dat je de internetsnelheid en tv-pakketten tijdens de loopduur van het contract wel kunt veranderen.

Meestal zit hier wel een limiet aan en geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

Ziggo of T-Mobile (Odido) glasvezel: Welk soort internet is beschikbaar?

Tussen Ziggo en T-Mobile is de keuze voor glasvezel niet moeilijk. Als je namelijk van 100% glasvezel gebruik wilt maken, dan moet je kiezen voor T-Mobile Thuis. Ziggo levert voor 97% internet via glasvezel en de laatste 3% via de coaxkabel. Hierdoor heeft Ziggo officieel geen glasvezel internet, maar kabelinternet.

T-Mobile levert in tegenstelling tot Ziggo 100% glasvezel

Hoe dan ook, T-Mobile maakt voor het leveren van het glasvezelsignaal zowel gebruik van haar eigen netwerk als het netwerk van Delta Fiber en KPN. Het voordeel hiervan is dat T-Mobile in veel gebieden glasvezel kan aanbieden. Anderzijds is het nadeel hiervan dat T-Mobile bij het gebruik van andermans netwerk €10,- p.m. duurder is.

Waar T-Mobile dus gebruik maakt van verschillende netwerken, daar gebruikt Ziggo dus alleen haar eigen kabelnetwerk. Hierdoor hanteert zij voor het hele land één en dezelfde tarief. Bovendien is de beschikbaarheid goed. Op enkele regio’s na, kan je bijna in heel Nederland kiezen voor kabelinternet van Ziggo.

Kiezen voor glasvezel, kabel of ADSL-internet

Voor het maken van een keuze tussen T-Mobile en Ziggo, is het goed om te weten wat precies de potentie is van glasvezel-, kabel- en ADSL-internet. Van alle soorten internet is glasvezel het snelst. Dit komt doordat de upload- en downloadsnelheid gelijk zijn.

Bij kabelinternet is dit niet het geval, en is de uploadsnelheid lager. Is dit erg? Niet echt. Alleen als je vaak grote bestanden uploadt zal je het verschil merken, maar dit geldt niet echt voor een doorsnee huidhouden. Tot slot kan je ook kiezen voor ADSL-internet.

Bij ADSL-internet ligt zowel de up- als downloadsnelheid vaak lager. Dit komt doordat je bij ADSL-internet te maken hebt met snelheidsverlies. Met andere woorden, bij ADSL-internet krijg je vrijwel nooit de bestelde snelheid geleverd.

Dit is bij kabel- en glasvezelinternet anders. Hierbij behaal je bekabeld wel de bestelde snelheid. Kortom, glasvezel is het best, kabelinternet een goed alternatief en ADSL-internet is de minst snelle optie en alleen geschikt voor kleine huishoudens.

T-Mobile Thuis (Odido) vs Ziggo: Wie heeft de hoogste snelheid?

Wanneer je de keuze tussen Ziggo en T-Mobile internet wilt laten afhangen van de te behalen internetsnelheid, dan zal je veelal uitkomen bij T-Mobile mits glasvezel internet beschikbaar is. Want kijkend naar de te behalen maximale internetsnelheid, dan behaal je bij T-Mobile namelijk een maximale snelheid van 1.000 Mbit/s upload en download.

T-Mobile Thuis vs Ziggo: Wie heeft de hoogste snelheid? Op dit gebied wint T-Mobile

In vergelijking met de maximale internetsnelheid van Ziggo is vooral de uploadsnelheid lager. Zo kan je met het snelste internetpakket bij Ziggo een snelheid behalen van 1.000 Mbit/s download en 75 Mbit/s upload. Zoals gezegd maakt de lagere uploadsnelheid vaak nog niet veel uit, maar hierdoor is T-Mobile dus altijd wel de snelste optie.

Dit gezegd hebbende is een kleine kanttekening hierbij dat Ziggo het snelst is, wanneer er op jouw adres geen glasvezel beschikbaar is. In dat geval zal T-Mobile het internet leveren via het ADSL-netwerk van KPN. Hiermee kan zij slechts een snelheid behalen van 100 Mbit/s download en 30 Mbit/s upload exclusief standaard snelheidsverlies.

Te behalen internetsnelheden bij T-Mobile Thuis (Odido) en Ziggo

Hieronder in de tabel staan de te behalen internetsnelheden met T-Mobile glasvezel, Ziggo en T-Mobile ADSL. De tabel is gesorteerd op het snelste internet soort. Dus er wordt begonnen met glasvezel, vervolgens kabelinternet en afgesloten met ADSL.

ProviderDown- en uploadsnelheidVanaf prijsMeer info
T-Mobile glasvezel1.000 Mbit/s en 1.000 Mbit/s€55,00 p/mBekijk bij T-Mobile
T-Mobile glasvezel400 Mbit/s en 400 Mbit/s€45,00 p/mBekijk bij T-Mobile
T-Mobile glasvezel100 Mbit/s en 100 Mbit/s€45,00 p/mBekijk bij T-Mobile
Ziggo1.000 Mbit/s en 75 Mbit/s€63,00 p/mBekijk bij Ziggo
Ziggo400 Mbit/s en 40 Mbit/s€58,00 p/mBekijk bij Ziggo
Ziggo200 Mbit/s en 30 Mbit/s€52,00 p/mBekijk bij Ziggo
Ziggo100 Mbit/s en 30 Mbit/s€47,00 p/mBekijk bij Ziggo
Ziggo50 Mbit/s en 25 Mbit/s€44,00Bekijk bij Ziggo
T-Mobile ADSL100 Mbit/s en 30 Mbit/s€35,00 p/mBekijk bij T-Mobile
T-Mobile ADSL50 Mbit/s en 30 Mbit/s€32,50 p/mBekijk bij T-Mobile

Tv-aanbod: Ziggo vs T-Mobile Thuis (Odido)

Als je kiest voor een internetpakket met tv, dan krijg je bij het internet abonnement ook de beschikking over interactieve tv. Tussen T-Mobile en Ziggo zitten de nodige verschillen op het gebied van tv-kijken. Denk hierbij niet alleen aan de tv-ontvanger, maar ook aan het zenderpakket met inbegrepen gratis zenders en de tv-app.

TV-ontvanger: Ziggo Next Mini vs T-Mobile (Odido)tv-box

Puur kijkend naar de functie van een tv-ontvanger, dan kan je met beide ontvangers prima tv-kijken. Ook kan je bij beide providers gebruik maken van interactieve functies, zoals: opnemen, begin gemist, pauzeren en tv-programma’s terugkijken. Ook maken beide providers tegenwoordig voor het tv-signaal gebruik van internet.

TV-ontvanger: Ziggo Next Mini vs T-Mobile tv-box

Vooral voor Ziggo is dit vrij nieuw, aangezien dit voorheen liep via het coax-netwerk. Verder kijkend dan de basisfuncties, dan voelt Ziggo iets moderner aan. Ze bieden een energiezuinige ontvanger aan die je makkelijk kunt wegwerken achter de tv. Bovendien kan je ook snel via de ontvanger streamingsdiensten ontvangen en 4K-kwaliteit kijken.

Ook T-Mobile biedt een kleine tv-box aan, echter kan je hiermee niet genieten van 4K-beeldkwaliteit. Ook is het interface iets minder luxe. Kortom, kijkend naar de tv-ontvanger dan is Ziggo de betere internetprovider.

Zenderpakketten van T-Mobile (Odido) en Ziggo vergeleken

Tussen Ziggo en T-Mobile valt qua zenderpakketten op dat zij beide in het basispakket de belangrijkste tv-zenders hebben. Qua aantal is het ook ongeveer gelijk, want zo krijg je bij T-Mobile standaard 64 tv-zenders en bij Ziggo 70 tv-zenders.

Hiervoor betaal je bij T-Mobile €12,50 en bij Ziggo €13,- per maand. In tegenstelling tot Ziggo kan je bij T-Mobile uit slechts één zenderpakket kiezen. Bij Ziggo kan je ook kiezen voor de duurdere pakketten Complete (€5,50 duurder) en Max (€18,50 duurder).

Bij het zenderpakket Complete zit opnemen en Movies en Series inbegrepen en bij het Max pakket krijg je naast dit ook nog eens 110+ tv-zenders. In principe zit er qua zenderpakket niet veel verschil tussen T-Mobile en Ziggo.

Alleen kan je dus bij Ziggo tegen een meerprijs voordelig Movies & Series kijken. In het verlengde geldt dit ook voor het open kanaal van Ziggo Sports. Ofwel, maak je gebruik van deze extra’s? Dan kan Ziggo beter zijn, zo nee dan is T-Mobile qua prijs beter.

TV-app: Ziggogo vs T-Mobile (Odido) TV Anywhere

Als je draadloos tv wilt kijken, dan is het bij zowel T-Mobile Thuis als Ziggo mogelijk om geen tv-ontvanger meer te bestellen. Je kan dan gewoon via de app tv-kijken. Hierbij beschikt de app over de mogelijkheid tot casten naar een groter scherm of is het te installeren op een tv met Android TV of Apple TV.

TV-app: Ziggogo vs T-Mobile TV Anywhere

Ook kan je bij beide providers met de app buitenhuis tv-kijken op 3 apparaten tegelijkertijd. Met andere woorden op het gebied van de tv-app doen beide providers niet veel onder voor elkaar. Wellicht dat de ene interface vertrouwder aanvoelt, maar dat is meer persoonlijke voorkeur.

Nog goed om te weten is dat je bij beide providers opnames terug kan kijken vanuit de app. Hiervoor moet natuurlijk wel opnemen bij jouw internetpakket zijn inbegrepen.

Vast bellen: Ziggo of T-Mobile (Odido) goedkoper?

Op het gebied van vast bellen zijn er slechts enkele factoren waarop T-Mobile en Ziggo een verschil kunnen maken. Dit is namelijk op het gebied van het vaste- en variabele tarief en op het gebied van (onbeperkt) belpakketten en dan met name de prijs. Hieronder kijken we naar zowel de vaste tarieven als de tarieven voor de belpakketten.

T-Mobile (Odido) haar vaste- en variabele beltarief is goedkoper

Als je nog veel belt met de vaste huistelefoon, dan is het verstandig om te kijken of T-Mobile of Ziggo goedkoper is op het gebied van de tarieven voor vast bellen. Want hoewel het in eerste instantie een klein verschil lijkt kan het op termijn wel degelijk een groot verschil per jaar worden.

T-Mobile Thuis is met een vast tarief van 0,13 cent per minuut voor vast bellen goedkoper

Hoe dan ook, op dit moment hanteert T-Mobile voor vast bellen een tarief van €2,50 per maand voor de aansluiting plus een variabel tarief van €0,13 per gesprek + €0,13 per minuut. Met een vast tarief van €3,75 per maand voor de aansluiting plus een variabel tarief van €0,16 per gesprek en €0,16 per minuut is Ziggo duurder.

Oftewel, als je veel gebruik maakt van de vaste telefoon maar geen onbeperkt bellen pakket wilt afsluiten dan is T-Mobile Thuis de voordeligere optie vergeleken met Ziggo.

Ook T-Mobile Thuis (Odido) haar belpakketten zijn goedkoper

Niet alleen het vaste- en variabele tarief is bij T-Mobile Thuis goedkoper, ook de onbeperkt belpakketten zijn bij T-Mobile voordeliger in vergelijking met Ziggo. Zo kan je bij T-Mobile Thuis twee pakketten afsluiten.

Hierbij kan je kiezen voor onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland of naar vaste- en mobiele nummers in Nederland. Het pakket met onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland kost €7,50 per maand extra.

Als je zowel onbeperkt wilt bellen naar vaste- als mobiele telefoonnummers in Nederland, dan betaal je €12,50 extra per maand. In vergelijking met Ziggo is T-Mobile op het gebied van belpakketten €2,50 per maand goedkoper. Ziggo biedt namelijk maar één onbeperkt bellen pakket aan.

Ook met dit pakket kan je onbeperkt bellen naar vaste- en mobiele telefoonnummers in Nederland. Echter betaal je hiervoor bij Ziggo een prijs van €14,95 per maand. Kortom, bij T-Mobile Thuis kan je hierop bijna €2,50 per maand oftewel €30,- per jaar besparen.

T-Mobile (Odido) of Ziggo: Wie heeft het beste combivoordeel?

Als je in plaats van vast bellen veel mobiel belt, dan kan het ook voordeliger zijn om te kijken naar de combivoordelen bij beide providers. Immers kan je ook hiermee korting krijgen op zowel je internet abonnement als je mobiel abonnement. Goed om te weten is dat dit voor meerdere mobiele providers geldt.

T-Mobile of Ziggo: Wie heeft het beste combivoordeel?

Zo hoef je bij Ziggo niet per se een klant van Vodafone te zijn. Ook bij HollandsNieuwe krijg je combivoordeel. In het geval van T-Mobile Thuis geldt dit voor de mobiele abonnementen van T-Mobile zelf maar ook voor Ben en Tele2.

Als we een vergelijking maken tussen de voordelen van T-Mobile en Ziggo, dan valt op dat de voordelen gelijkwaardig zijn maar dat je bij Ziggo met HollandsNieuwe minder voordelen krijgt. Dit geldt niet voor T-Mobile Thuis, want je krijg hier bij meerdere providers (haast) dezelfde voordelen.

Combivoordeel bij Ziggo en Vodafone of HollandsNieuwe

Bij Ziggo krijg je combivoordeel als zowel op hetzelfde adres een internet abonnement van Ziggo als een mobiel abonnement van Vodafone of HollandsNieuwe op jouw adres actief is. De precieze combivoordelen verschillen per mobiele provider. Zodoende krijg je bij Vodafone net iets meer voordeel dan bij HollandsNieuwe.

Want als je Ziggo internet met Vodafone combineert, dan krijg je de voordelen van: dubbele data, een gratis tv-pakket naar keuze plus Safe Online XL en tot €7,50 korting op jouw abonnement bij Vodafone. Wellicht het beste voordeel is wifi back-up. Als thuis jouw wifi tijdelijk staakt, dan kan je tijdelijk gebruik maken van mobiel internet.

Indien je Ziggo internet met een mobiel abonnement van HollandsNieuwe combineert, dan krijg je minder voordelen. Zodoende krijg je ‘slechts’: dubbele data, een gratis tv-pakket naar keuze bij Ziggo en geen aansluitkosten.

Combivoordeel bij T-Mobile Thuis (Odido) en Mobiel of met een mobiel abonnement bij Ben of Tele2

Combivoordeel krijg je bij T-Mobile Thuis als je ook een mobiel abonnement hebt lopen bij Ben, Tele2 of T-Mobile Mobiel op hetzelfde adres. De voordelen hangen af van het mobiele abonnement, maar ongeacht welk mobiel abonnement je hebt lopen krijg je bij zowel T-Mobile als Ben en Tele2 €5,- korting per maand op het internet abonnement.

Vervolgens krijg je, als je bij zowel T-Mobile Thuis als T-Mobile Mobiel een Unlimited abonnement afsluit ook nog eens €10,- extra korting per maand. Heb je een ander mobiel abonnement bij T-Mobile? In dat geval krijg je €2,50 korting per maand plus 2 GB extra per maand als je dit combineert met T-Mobile Thuis.

Heb je een mobiel abonnement van Ben of Tele2 lopen op jouw adres plus internet van T-Mobile Thuis? In dat geval krijg je bovenop de €5,- korting per maand op het internet abonnement ook 1 GB tot 5 GB extra data per maand. Dit is afhankelijk van jouw huidige databundel. Alleen bij een databundel van 0GB krijg je geen extra data.

T-Mobile Thuis (Odido) vs Ziggo: Extra’s toegelicht

Ziggo en T-Mobile bieden beide een tal van extra’s aan bij zowel hun internet- als tv-abonnementen. Hieronder vergelijken we alle extra’s met elkaar zoals wifi-versterkers, internetbeveiliging, extra tv-ontvanger, tv-programma’s opnemen en de extra tv-pakketten zoals ESPN Compleet maar ook entertainment pakketten zoals Film1.

Extra wifi-versterkers: Ziggo vs T-Mobile Thuis (Odido)

Ben je van plan om op een afstandje te gaan internetten van de modem? In dat geval kan een extra wifi-versterker handig zijn. Hiermee kan je zelfs op zolder of buitenhuis draadloos internetten. Zowel Ziggo als T-Mobile biedt hier een extra dienst voor aan.

Zo kan je bij T-Mobile Thuis vanaf €2,50 per maand het Wifiplus aanvragen waarbij je 3 extra wifi-punten krijgt. Deze wifi-punten hoef je alleen in het stopcontact te steken. Ook bij Ziggo is er de mogelijkheid voor extra wifi-punten. Zodoende kan je voor één SmartWIFI pod kiezen vanaf €1,25 p/m of voor 2 pods vanaf €2,50 per maand.

Wanneer je een vergelijking maakt van beide diensten, dan valt op dat je voor dezelfde prijs bij T-Mobile Thuis 1 extra wifi-versterker kunt krijgen. De ‘lichte’ winnaar is dan ook op dit gebied T-Mobile Thuis.

Internetbeveiliging: T-Mobile (Odido) Veilig vs Ziggo Safe Online

Wil je veilig internetten? In dat geval kan je bij zowel bij T-Mobile als Ziggo een extra pakket afsluiten voor internetbeveiliging. Dit is van beide internetproviders best handig aangezien je op deze manier niet meer bij een ander bedrijf (McAfee of Norton) een abonnement hoeft af te sluiten.

Kijkend naar de optionele internetbeveiliging van T-Mobile, dan biedt zij twee varianten aan. Zo kan je kiezen voor Veilig Online Thuis (€2,50 p/m) of Overal Veilig Online (€2,50 p/m) kiezen. Vooral het Veilig Online Thuis pakket is handig, aangezien je hiervoor niks hoeft te installeren. Via de modem zijn al jouw apparaten binnenhuis beschermd.

In tegenstelling tot T-Mobile moet je bij Ziggo Safe Online altijd een programma installeren op jouw apparaat. Je bent dan zowel direct binnen- als buitenhuis beschermd. De prijs hiervoor bedraagt €2,50 per maand voor 3 apparaten. Ook kan je kiezen voor het XL-pakket voor 20 apparaten wat €6,95 per maand kost.

Wanneer je de internetbeveiliging van T-Mobile Thuis en Ziggo vergelijkt, dan is vooral het Veilig Online pakket van T-Mobile Thuis uniek. Zo zijn hiermee al jouw apparaten die verbonden zijn met het internet, dus denk ook aan smart lampen, direct beveiligd enkel en alleen via de modem. T-Mobile is op dit gebied dan ook de winnaar.

Kosten voor extra tv-ontvanger: T-Mobile (Odido) of Ziggo

Hoewel de standaard pakketten van zowel T-Mobile Thuis als Ziggo interessant zijn te noemen door de mogelijkheid om gebruik te maken van de tv-apps, kan het zo zijn dat je liever de voorkeur geeft voor een extra tv-ontvanger. In dat geval is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid voor hoeveel extra boxen je kunt bestellen en de prijs.

Zo kan je bij Ziggo tot 2 extra Next Mini boxen bestellen. Voor één extra tv-ontvanger betaal je bij Ziggo €4,- extra per maand. Voor twee extra Next Mini tv-ontvangers betaal je €8,- extra per maand. Naast de Next Mini ontvanger kan je ook kiezen voor een CI+-Module. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €2,- extra per maand.

Waar je bij Ziggo tot 2 extra ontvanger kan bestellen, daar kan je bij T-Mobile Thuis tot 3 extra tv-ontvangers bestellen. Dit gezegd hebbende is het bestellen van een extra tv-ontvanger bij T-Mobile Thuis wel duurder. Want zo betaal je het volgende voor een extra tv-ontvanger bij T-Mobile Thuis:

 • 1 extra tv-ontvanger: €5,- extra per maand
 • 2 extra tv-ontvangers: €10,00 per maand
 • 3 extra tv-ontvangers: €15,00 per maand

Tv-programma’s opnemen: Beter bij Ziggo of T-Mobile (Odido)?

Een andere extra dienst voor bij het kijken van televisie, is de mogelijkheid tot het opnemen van tv-programma’s. De opnames worden opgeslagen in de Cloud, waardoor je ze overal kan bekijken. Met een opname-pakket kan je tv-programma’s tot 1 jaar terugkijken en de reclame doorspoelen.

Dit is met programma gemist niet mogelijk. Hoe dan ook, bij Ziggo krijg je tot 500 GB aan opslagruimte voor jouw opnames. Bij T-Mobile Thuis krijg je tot 200 uur wat vergelijkbaar is. Wat wel verschilt is de prijs.

Zo is opnemen bij Ziggo gratis inbegrepen vanaf het Complete tv-pakket en bij T-Mobile Thuis betaal je hiervoor €5,- extra per maand. Omgerekend betaal je bij Ziggo in vergelijking met het goedkoopste tv-startpakket hiervoor €5,50 per maand extra.

Hierbij is het goed om te weten dat je bij Ziggo ook nog Movies & Series on demand voor deze prijs erbij krijgt. Dus op dit gebied en dan met name ervan uitgaande dat je voor tv-pakket Complete gaat is Ziggo de winnaar.

Extra tv-pakketten: Beter af bij T-Mobile (Odido) of Ziggo

Naast het standaard tv-pakket, bieden T-Mobile Thuis en Ziggo ook aanvullende tv-pakketten aan. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar de prijs van de extra zenderpakketten die je gaat gebruiken. Dit kan bij sommige zenderpakketten behoorlijk uit elkaar lopen, zoals bij:

ZenderpakketPrijs T-Mobile ThuisPrijs Ziggo
ESPN Compleet€10,- per maand€17,95 per maand
Ziggo Sports Totaal€15,- per maand€14,95 per maand
Film1€15,- per maand€9,95 per maand

Afgezien van de bovenstaande tv-pakketten is het belangrijkste verschil tussen T-Mobile en Ziggo dat T-Mobile extra tv-zenders heeft, zoals: het kids en music pakket, entertainmentpakket, internationaal pakket en het infopakket. Bij Ziggo zitten deze extra’s vaak inbegrepen in de on demand tv-dienst Movies en Series (XL).

Vanaf het Compleet tv-pakket is bij Ziggo het Movies en Series pakket gratis inbegrepen. Ook bij het goedkopere pakket kan je voor dit pakket kiezen, maar dan betaal je een prijs van €5,50 per maand. Wil je nog meer Movies en Series? Dan kan je ook kiezen voor Movies en Series XL met een prijs vanaf €11,95 per maand.

Ziggo vs T-Mobile Thuis (Odido): Wie heeft de beste service?

Als alle processen goed gaan, dan heb je nauwelijks met de klantenservice te maken. Maar wat als er wel eens wat fout gaat? In dat geval is het belangrijk dat je kan terugvallen op een betrouwbare klantenservice met kennis van zaken.

Afgaande op de cijfers van de Consumentenbond, dan verschillen T-Mobile en Ziggo niet veel van elkaar. Zodoende scoort Ziggo een 7,0 op de klantenservice en T-Mobile een 6,9. Vermoedelijk wordt het verschil vooral gemaakt in de (persoonlijke) bereikbaarheid van de klantenservice.

Contact met de klantenservice: Ziggo vs T-Mobile (Odido)

Een vrij eenvoudige manier om contact op te nemen met de klantenservice, is via de chat. In eerste instantie praat je dan met een chatbot. Deze bot is zo getraind dat het de meest eenvoudige vragen kan beantwoorden. Als bij een complexe vraag de chatbot er niet uit komt, dan stuurt de bot je door naar een medewerker.

Bij T-Mobile Thuis kan je gebruik maken van de chatbot genaamd Lotte. Lotte is 24/7 beschikbaar voor de eenvoudigere vragen. Komt de bot er niet uit? In dat geval neemt een collega het over. De openingstijden hiervan zijn maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en zondags van 09:00 tot 17:30. Dit geldt ook voor telefonisch contact.

Bij Ziggo kunnen klanten gebruik maken van chatbot TOBi. In tegenstelling tot T-Mobile kan je bij Ziggo elke dag van 08:00 tot 20:00 doorgeschakeld worden naar een medewerker. Dit geldt ook voor telefonisch contact. Mede door de iets ruimere openingstijden is op dit gebied Ziggo de winnaar.

Inbegrepen gratis overstapservice: T-Mobile (Odido) vs Ziggo

Wanneer je gaat overstappen naar T-Mobile Thuis of Ziggo, dan kan is het natuurlijk goed om te weten dat je geen moment zonder internet komt te zitten. Veel internetproviders bieden dan ook zo’n zogeheten overstapservice aan. Hiermee zegt de nieuwe provider het contract van de oude provider op.

Het voordeel hiervan is dat je geen moment zonder internet komt te zitten. Immers het oude abonnement stopt pas op de datum dat de nieuwe ingaat. Nog een voordeel is dat dit dubbele kosten van twee internet abonnementen voorkomt. Zowel T-Mobile Thuis als Ziggo biedt een overstapservice aan waarin ze nauwelijks verschillen.

Aansluitkosten: Ziggo vs T-Mobile Thuis (Odido)

Wellicht één van de meest voorkomende redenen om niet te gaan overstappen naar een nieuwe internetprovider, is omdat de ‘nieuwe’ internetprovider aansluitkosten hanteert. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag, kan dit een drempel zijn om te gaan overstappen.

Kijkend naar de huidige tarieven voor het aansluiten, dan valt op dat Ziggo hiermee goedkoper is dan T-Mobile. Zodoende hanteert Ziggo een tarief van eenmalig €19,95 en T-Mobile Thuis €30,- euro. Afhankelijk van jouw adres kan voor het installeren van glasvezel ook nog eens €37,50 installatiekosten bij T-Mobile Thuis verplicht zijn.

Kortom, op dit gebied is Ziggo de winnaar. Dit gezegd hebbende is het altijd verstandig om de huidige deals op jouw adres te checken. Zodoende komt het regelmatig voor dat je door een lopende actie geen aansluitkosten hoeft te betalen. Ook ben je soms met een aanbieding goedkoper uit, ook al moet je aansluitkosten betalen.

Ziggo vs KPN vs T-Mobile (Odido)

Als je zit te twijfelen tussen Ziggo en T-Mobile Thuis, dan kan er nog een derde optie zijn in de zin van KPN. KPN is namelijk ook een betrouwbare aanbieder van internet abonnementen en behoort niet voor niets samen met Ziggo tot de grootste internetproviders van Nederland.

Ziggo vs KPN vs T-Mobile

Of je beter voor Ziggo dan wel KPN of T-Mobile Thuis zal moeten kiezen, hangt met name af van het beschikbare netwerk op jouw adres, persoonlijke voorkeuren en aanbiedingen. Allereerst kan je kijken of je voor kabel internet (Ziggo) of glasvezel (T-Mobile of KPN) wilt gaan. En heeft KPN of T-Mobile het glasvezelnetwerk aangelegd?

Hoewel je ook T-Mobile Thuis kan ontvangen via KPN glasvezel, rekent zij hiervoor wel een extra toelage van €10,- per maand. Hierdoor kan (let op kan) KPN goedkoper zijn. Door een actuele aanbieding kan T-Mobile Thuis via beide netwerken alsnog goedkoper zijn. Natuurlijk geldt dit ook voor glasvezel internet via KPN haar eigen netwerk.

Tot slot spelen ook persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. KPN en Ziggo hebben namelijk vaak nieuwere apparatuur met de nieuwste techniek en T-Mobile heeft vaak iets oudere apparatuur. Hoewel het oudere apparatuur nog prima werkt, is zij mede door het gebruik hiervan over het algemeen ook goedkoper.

Achtergrondinformatie over Ziggo

Ziggo is tot stand gekomen doordat in 2007 de drie grootste kabelinternetproviders van Nederland (Casema, @Home en Multikabel) zijn gefuseerd. In 2013 kwam Ziggo voor ongeveer 30% van de aandelen in handen van het Amerikaanse bedrijf Liberty Global.

Aangezien Liberty Global ook al eigenaar was van UPC werd besloten om in 2014 ook deze bedrijven te gaan fuseren. In 2016 ontstond tussen Vodafone en Ziggo het idee om intensiever te gaan samenwerken. In 2017 heeft dit geresulteerd in een fusie tussen beide bedrijven. Vandaar dat de naam achter het merk tegenwoordig ZiggoVodafone is.

Naast kabelinternet biedt Ziggo ook tv, vaste telefonie en mobiele telefonie (via Vodafone) aan. Uniek aan Ziggo is haar kabelinternet. In het grootste deel van Nederland heeft zij hierop het alleenrecht. Ook is Ziggo uniek door haar uitgebreide entertainmentaanbod. Zowel op het gebied van internet als VodafoneZiggo voordelen.

Achtergrondinformatie over T-Mobile Thuis (Odido)

T-Mobile Thuis is het voormalige Vodafone Thuis. Om te mogen fuseren met Ziggo, moest Vodafone van de Europese Commissie haar internet en tv tak afstoten. Vanaf 2016 was T-Mobile in Nederland dus door haar Thuis-dienst 15.000 klanten rijker. In 2019 steeg dit aantal naar 500.000 klanten door een fusie met Tele2.

Vanaf 2019 is T-Mobile Thuis ook langzaam begonnen met het aanleggen van haar eigen glasvezelnetwerk. Of dit op jouw adres ook het geval is kan je checken op de website van T-Mobile. Hoe dan ook, destijds heeft zij zichzelf dan ook als doel gesteld om de grootste glasvezelaanbieder van Nederland te worden.

Dit doel kan T-Mobile niet alleen behalen met haar eigen netwerk. Vandaar dat zij tegenwoordig ook gebruik maakt van het netwerk van derden. Hierbij kan je denken aan het netwerk van KPN en Delta Fiber. Uniek aan T-Mobile Thuis zijn de scherpe tarieven en combivoordeel met mobiele telefonie van T-Mobile, Tele2 of Ben.

Vergelijken van de internetpakketten van T-Mobile Thuis (Odido) en Ziggo op jouw adres

Afgezien van de algemene vergelijking op deze pagina tussen T-Mobile Thuis en Ziggo, kan het ook interessant zijn om te weten wat de te behalen snelheden en tarieven zijn op jouw adres. Hiervoor kan je gebruik maken van de vergelijktool op onze website. Hiermee krijg je direct in één oogopslag te zien welke abonnementen er actief zijn.Zo doe je de vergelijking tussen T-Mobile Thuis (Odido) en Ziggo

Wil je het juiste internetpakket vinden specifiek voor jouw adres? Volg dan de onderstaande stappen voor het maken van een vergelijking tussen de internetpakketten van Ziggo en T-Mobile Thuis op jouw adres. Soms heeft Ziggo of T-Mobile Thuis deals die alleen gelden voor een bepaalde woonplaats. Ofwel, een postcodecheck loont altijd.

 1. Vul jouw postcode plus huisnummer in.
 2. Maak een keuze tussen alleen internet, internet en tv of alles-in-1.
 3. Geef de gewenste internetsnelheid (downloadsnelheid) op.
 4. Vink jouw huidige mobiele provider aan indien deze beschikbaar is.
 5. Optioneel kan je voorkeuren voor tv en vast bellen doorgeven.
 6. Sorteer de internetpakketten op:
  • Goedkoopste eerst (met aanbieding).
  • Laagste vaste prijs (zonder aanbieding).
  • Snelste eerst.
 7. Maak een keuze en vul jouw gegevens in op de website Ziggo of T-Mobile.

Overstappen van T-Mobile (Odido) naar Ziggo

Zit je er aan te denken om te gaan overstappen van T-Mobile Thuis naar Ziggo? In sommige gevallen kan dit een goede keuze zijn. Allereerst is dit het geval als er op jouw adres geen glasvezel internet van T-Mobile beschikbaar is. In dat geval maak je gebruik van ADSL-internet. Kabelinternet van Ziggo zal een stuk sneller zijn.

Naast sneller of beter internet, kan Ziggo ook een betere keuze zijn dan T-Mobile Thuis op het gebied van entertainment aanbod. Zodoende biedt Ziggo een moderne tv-ontvanger aan en haar eigen on demand streamingsdienst Movies en Series. Ook kan je van tijd tot tijd profiteren van exclusieve deals voor VodafoneZiggo-klanten.

In het verlengde hiervan kan het dus ook interessant zijn om te gaan overstappen van T-Mobile naar Ziggo als je momenteel een mobiel abonnement hebt van Vodafone of HollandsNieuwe. Immers krijg je hiermee de beschikking over combivoordeel voor zowel het internet abonnement als voor mobiel bellen in de zin van dubbele data en of korting.

Tot slot kan ook een aanbieding je over de streep trekken om voor Ziggo te doen kiezen. Ziggo heeft vaak aanbiedingen waarbij nieuwe klanten 3 tot 9 maanden korting krijgen. Afhankelijk van het gekozen internetpakket en de aanbieding kan dit oplopen tot 50%. Omgerekend kan je hiermee €100,- tot zelfs meer dan €200,- per jaar mee besparen.

Overstappen van Ziggo naar T-Mobile (Odido)

Wil je gaan overstappen van Ziggo naar T-Mobile Thuis? Als er glasvezel abonnementen van T-Mobile Thuis op jouw adres beschikbaar zijn, dan is dit vaak een goede keuze voor snel en betaalbaar internet. Hoewel de downloadsnelheid van glasvezel gelijk is aan dat van kabelinternet, is de uploadsnelheid een stuk sneller.

Ook de lagere prijzen voor sommige extra diensten kunnen je ervan overtuigen om te gaan overstappen van Ziggo naar T-Mobile. Zo is T-Mobile Thuis met een vanaf prijs van €10,- per maand voor ESPN Compleet €7,95 per maand goedkoper dan Ziggo. In het verlengde geldt dit ook voor een tv-abonnement bij het internetpakket.

Net als bij Ziggo heeft ook T-Mobile combivoordeel wanneer je een internet abonnement van haar combineert met een mobiel abonnement van Ben, Tele2 of T-Mobile zelf. Afhankelijk van het abonnement krijg je vaak extra data en standaard €5,- korting op het internet abonnement. Omgerekend scheelt dit alweer €60,- per jaar.

Door gebruik te maken van een aanbieding voor nieuwe klanten kan het voordeel nog meer oplopen. T-Mobile Thuis heeft regelmatig een aanbieding waarbij nieuwe klanten 6 maanden korting krijgen. De hoogte van de korting is ongeveer 50% van je pakket. Oftewel, financieel gezien is de overstap naar T-Mobile Thuis ook verstandig.

Kortom, is Ziggo of T-Mobile Thuis (Odido) beter?

Of Ziggo of T-Mobile Thuis beter is op jouw adres, zal in de eerste plaats voornamelijk afhangen van welke internetsnelheden er te behalen zijn. Levert T-Mobile nog via het tragere ADSL-internet of via snel glasvezel op jouw adres? Hoewel Ziggo met kabelinternet een goed alternatief is voor glasvezel, is T-Mobile hierdoor wel sneller.

Of je standaard voor T-Mobile moet kiezen door haar glasvezel is ook niet altijd verstandig. Van tijd tot tijd hebben T-Mobile Thuis en Ziggo verschillende aanbiedingen waardoor de ene maand de ene provider en in de andere maand de andere provider goedkoper is. Hiervoor kan je het beste internet vergelijken op jouw adres.

In de laatste plaats kunnen ook andere factoren de doorslag geven. Zodoende is het tv-aanbod bij T-Mobile goedkoper, maar bij Ziggo uitgebreider. Bovendien heeft zij met haar Movies en Series dienst haar eigen video on demand platform. Ook geldt dit voor specifieke extra’s zoals bijvoorbeeld ESPN Compleet dat bij T-Mobile weer goedkoper is.

Tot slot is het ook altijd aan te raden om te kijken of je in aanmerking kunt komen voor combivoordeel. Dit is het geval als je een internet abonnement en mobiel abonnement op hetzelfde adres hebt lopen. Zoals gezegd geldt dit bij Ziggo voor Vodafone en HollandsNieuwe en bij T-Mobile Thuis voor Ben, Tele2 en T-Mobile.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers die meer willen weten over of zij op hun adres moeten kiezen voor Ziggo of T-Mobile Thuis.

Is T-Mobile (Odido) een goede provider?

T-Mobile Thuis scoort gemiddeld genomen bij de Consumentenbond een ruime voldoende. Zij scoort namelijk gemiddeld een 7.1 (tweede kwartaal 2023) op het gebied van: kwaliteit internet, tv en bellen plus klantenservice en providerwaardering.

Kan Ziggo op T-Mobile (Odido) glasvezel?

Nee, Ziggo kan geen abonnementen afsluiten op het glasvezelnetwerk van T-Mobile. Dit geldt ook voor het KPN-netwerk. Ziggo biedt alleen internet abonnementen aan via haar eigen kabelnetwerk.

Wat is het beste alternatief voor Ziggo?

Voor Ziggo zijn er meerdere alternatieven. Uitgaande van het testoordeel van de Consumentenbond, dan is Freedom Internet het beste alternatief. Ook KPN glasvezel is een goed alternatief en iets voordeliger dan Freedom Internet. Goedkopere maar minder scorende providers zijn: Budget Alles-in-1, T-Mobile Thuis en Youfone.

Wanneer kan ik overstappen van Ziggo naar T-Mobile (Odido)?

Op het moment dat je vaste looptijd (meestal 12 maanden na de ingangsdatum) is afgelopen, kan je overstappen naar een nieuwe internetprovider waaronder ook T-Mobile. T-Mobile biedt hierbij een overstapservice aan. De minimale opzegtermijn bij Ziggo is 1 maand en de minimale levertijd van T-Mobile Thuis is 2 tot 3 weken.

Wanneer kan ik overstappen van T-Mobile (Odido) naar Ziggo?

Als je wilt overstappen van T-Mobile naar Ziggo, dan moet je eerst kijken of de vaste looptijd van het contract (veelal ook 12 maanden) is afgelopen. Hierna kan je overstappen met een opzegtermijn van 1 maand. Ziggo kan wel sneller leveren doordat zij ‘slechts’ een levertijd heeft van 3 tot 5 werkdagen.

Foto van auteur
Als oprichter van internetabbo.nl vind ik het belangrijk om bezoekers te helpen bij het vinden van het beste internet abonnement. Dit is vaak niet de snelste- of goedkoopste optie, maar een combinatie van beide. Voordat ik begon met Internetabbo.nl heb ik meerdere vergelijkingswebsites beheerd en ruime ervaring kunnen op doen in de telecommarkt. Al meer dan 1.000 huishoudens heb ik geholpen aan nieuw internet.

Plaats een reactie

','

' ); } ?>